Eén 'zwerver' begon zaterdagmiddaag in het Stadshart met spelen en al gauw kwamen van alle kanten muzikanten aangelopen die met hem mee speelden, een Flashmob was geboren! Veel mensen bleven even staan kijken naar dit onverwachte straatconcert.  'Alle Menschen werden Brüder'  markeerde het begin en eind van de Flashmob, waar zo'n 40 muzikanten aan mee werkten.

Met deze ludieke actie vragen zij aandacht voor de Festivalweek die volgende week in Zoetermeer van start gaat. Aanstaande woensdag start de Festivalweek met 'Klassiek op het Water', een gratis en voor iedereen toegankelijk festival met heel veel klassieke muziek.

Zo plots als het begon, was het ook weer afgelopen. De muzikanten van het CKC stoven uiteen.

20130629 15660 De 'zwerver' met sax 20130629 15662 Muzikanten sluiten zich aan

 

 

20130629 15674 Een heel orkest speelt in het Stadshart

20130629 15679 Het publiek stroomt samen

Op donderdag 4 juli zal in de middag 'Klassiek op het water' gestart worden met o.a. een gratis lunchcontert in de Oude kerk, open lessen van het CKC en creative activiteiten georganiseerd door Atelier 1819. Het avondprogramma zal om 19.00 uur geopend worden door burgemeester Aptroot. Daarna zal Edwin Rutten samen met de solisten van het Residentie Orkest het sprookje 'De nachtegaal' spelen. Later die avond zullen toptalenten van het CKC een aantal prachtige composities spelen. Tijdens de finale zullen o.a. Ouverture Ruslan und Lyudmila en delen van 'het zwanenmeer' voor u klinken.

Kent u onze evenementen agenda? Altijd op de hoogte van de komende evenementen

 

 

-advertenties-

-goede doel-