20130628 15654

De deelneemsters aan de geslaagde fietslessen, met op de achtergrond leraar Joop v. d. Berg en wethouder Haring

Vrijdagmorgen 28 juni reikte wethouder Hans Haring de fietscertificaten uit aan deelnemers aan de fietslessen van Stichting Mooi! De 5 deelneemsters behaalden goede resultaten voor het theorie examen en voelen zich nu ook een stuk veiliger op de fiets.

20130628 15649Zij kregen 12 weken les in veilig fietsen, theorie én praktijk. Tijdens de praktijklessen werden de deelnemers stevig op de proef gesteld door het Hollandse weer, er zat nauwelijks een droge oefendag bij. Des te meer bewondering had wethouder van verkeer, Hans Haring, voor de doorzetters die niet opgaven maar met grote inzet hun fietscertificaat behaalden. Wethouder Haring: “In Nederland gaan we er vaak vanuit dat men kan fietsen, maar als je dat vanuit je eigen cultuur nooit geleerd hebt is het lastig om mee te beginnen. Zoetermeer is een uitstekende stad om te fietsen en ik ben er heel blij mee dat deze fietslessen hier gehouden worden! Fietsen in Nederland is heel normaal, maar er zijn er maar weinig die dit ook kunnen bewijzen met een certificaat. Zelf heb ik ook geen fietsdiploma!”

De theorielessen werden gegeven door Joop v. d. Berg, bestuurslid van VVN en oud-politieman. Joop werkte 40 jaar lang bij de politie en geeft de lessen ook vooral uit eigen ervaring. Veiligheid vindt hij het belangrijkste. "Laat zien wat je van plan bent aan het overige verkeer!”, aldus Joop, die trots was op de prestaties van zijn leerlingen.

-advertenties-

-goede doel-