2012 0602043Beoordeel het onderhoud van groen en bestrating

Elk jaar beoordelen groepjes bewoners het onderhoud van onder andere groen en bestrating in een wisselend deel van hun wijk. Met die gegevens wordt duidelijk hoe het is gesteld met de kwaliteit van het beheer van de openbare ruimte. Voor de nieuwe beoordeling zoekt de gemeente deelnemers. Wethouder Patrick van Domburg (buurt- en wijkbeheer) zegt hierover: “Een goed onderhouden gebied is prettig om in te wonen en dat willen we samen met bewoners bereiken. Ook kijken we samen of aan het afgesproken kwaliteitsniveau wordt voldaan.”

Aanmelden om te schouwen kan tot 30 augustus via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij de wijkpost. Deelnemers die voor het eerst meedoen, volgen een instructieavond. Voor Zoetermeerders die al eerder een bewonersschouw uitvoerden, is er een avond om de kennis op te frissen. Beide avonden staan gepland in de tweede week van september. Hierna gaan de deelnemers aan de slag om de aangegeven plekken in de wijk te beoordelen.

Pilot bewonersschouw–app

Dit jaar start de gemeente een pilot met de bewonersschouw–app in Buytenwegh De Leyens. Hiermee kunnen de gebruikers het onderhoud van die wijk met de app beoordelen. Op 17 september is een speciale avond over het schouwen met de app. Belangstellenden met een smartphone kunnen zich hiervoor aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Schouwgebieden 2013

De gemeente wil in vier jaar een totaalbeeld krijgen van de kwaliteit van onderhoud van de openbare ruimte. Op de wijkwebsite en bij de wijkpost is te zien welke gebieden dit jaar worden beoordeeld. Als de kwaliteit van het onderhoud niet aan de vastgestelde norm voldoet, kan de gemeente het beheer hierop aanpassen.

-advertenties-

-goede doel-