U kunt komende zomer weer volop fietsen en wandelen door Zoetermeer met de tochten van Gilde Zoetermeer en het Historisch Genootschap Oud Soetermeer. U komt langs de mooiste plekjes van de stad en ondertussen vertelt de gids allerlei wetenswaardigheden en historische verhalen over Oud Soetermeer. Alle tochten vindt u ook op Zoetermeer actief, op onze excursies pagina: excursies

 

gilde-segw-geschiedenisrouteDe Stationsstraatroute een fietstocht met wandeling

Zaterdag 29 juni wordt de Stationsstraatroute georganiseerd, een fiets- en wandeltocht. Per fiets vertrekt u vanaf ’t Oude Huis naar de Stationsstraat. U wandelt verder deze voormalige ‘boterstraat’ uit, met bebouwing van begin tot einde 1e Stationsstraat. U komt Rijksmonumenten tegen zoals, de Pelgrimskerk, de Burgemeesterswoning, het Stationskoffiehuis en Nutricia.

Verzamelen vanaf 9.30 uur bij het Oude Huis aan de Dorpsstraat 7, vertrek om 10.00 uur. De kosten zijn 3 euro per persoon, inclusief bezichtiging van het museum en een kopje koffie onderweg.

Voor deze tocht dient u zich op te geven bij het VIP voor Vrijwilligers Zoetermeer,  telefoon 079-3318736 van dinsdag t/m vrijdag tussen 10.00 en 16.00 uur.

Molenroute fietstocht, met stadsgids.

gilde-molentochtrouteWoensdag 3 juli is er een fietstocht langs de molens rondom Zoetermeer. Verzamelen vanaf 9.30 uur bij het Oude Huis aan de Dorpsstraat 7, vertrek om 10.00 uur.

De route gaat richting Meerpolder en naar Stompwijk. Langs dijk en wetering van de Meerpolder naar de afgeknotte watermolens. Daarna naar de afgeknotte molens van de Palensteinse polder. Naar keuze van de deelnemers een korte of lange route terug. De stadsgids vertelt u interessante wetenswaardigheden als u door het gebied fietst.

De kosten zijn 3 euro per persoon, inclusief bezichtiging van het museum en een kopje koffie onderweg. Deze route is ook geschikt voor gebruikers van een scootmobiel.

Voor deze tocht dient u zich op te geven bij het VIP voor vrijwilligers Zoetermeer via telefoon 079-3318736 van dinsdag t/m vrijdag tussen 10.00 en 16.00 uur.

De volgende activiteit van Gilde Zoetermeer is een wandeling door Zoetermeerse geschiedenis op woensdag 10 juli a.s. om 10.00 uur.

-advertenties-

-goede doel-