P1110900

Scouting Zoetermeer stelde zich behulpzaam op tijdens het bezoek dat Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima (beschermvrouwe van Scouting Nederland) afgelopen vrijdag aan Zoetermeer brachten.

P1110909 Koningsbezoek-9

Van de gemeente mochten alle scouts van Scouting Zoetermeer bij het spektakel in het Stadshart aanwezig zijn. Twee scouts liepen met een bolderkar achter het koningspaar aan om de cadeautjes te vervoeren en 2 scouts mochten de kussens op de Social Sofa leggen voordat de Koning en Koningin er op gingen zitten. Andere scouts deelden vlaggetjes uit aan het publiek en zorgden voor klapstoelen voor de oudere bezoekers. Zo’n 80 scouts bedienden de confettikanonnen voor een feestelijk oranje tintje en 25 scouts namen plaats op de tribune om deel te nemen aan de slotact met René van Kooten. Zij hielden rood, wit en blauwe bordjes op met namen van Zoetermeerse verenigingen en stichtingen. De overige scouts stonden in een erehaag langs het Zuidwaarts. Voor alle scouts een unieke belevenis.

P1110843 P1110894

Scouting Zoetermeer

In Zoetermeer zijn 4 scoutingverenigingen actief. In Rokkeveen aan de Prismalaan 18 staat clubhuis Abusua van Scouting Ashanti. Tegen het Buytenpark aan heeft Scouting Impeesa haar groepshuis op de Achterweg 21. In het Van Tuyllpark aan de Van der Hagenstraat staat clubhuis De Chute van Scoutinggroep John McCormick en bij de Zoetermeerse plas aan het Lange Land 12 staat de Tipi en een nissenhut voor de boten van Scouting Pocahontas.

Scouting in Zoetermeer bestaat uit land- en waterscouts. De bekende speltaknamen (leeftijdsgroepen) zijn: bevers (5-7 jaar), welpen (7-11 jaar), scouts (11-15 jaar), explorers (15-18 jaar) en roverscouts (18-21 jaar).

Scouting heeft voor mensen met een beperking de Blauwe Vogelgroepen opgericht. In Zoetermeer bestaan de vrijbuiters voor jongens en meisjes van 12 t/m 21 jaar met leer-, aandachts- en contactproblemen.

P1110910 P1110950

Laat je uitdagen!

‘Laat je uitdagen!’ is de nieuwe slogan van Scouting Nederland, de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland. 

Ben je jong en sportief en houd je van spannende survival- en outdooractiviteiten? Grote kampvuren? Spannende spellen? Avontuurlijke tochten? Zelf varen met je boot? Bij Scouting kan het allemaal… en nog veel meer! Scouting staat voor uitdaging en avontuur. Maar vooral ook voor heel veel plezier maken met je vrienden. Wat is er mooier om je grenzen te verleggen en samen de wereld om je heen te verkennen?

Al vanaf 5 jaar is er bij Scouting heel veel te beleven. Hoe ouder je bent, hoe groter en uitdagender het avontuur! Ben je 21 jaar of ouder en vind je het te gek om kinderen en jongeren een uitdagend spelprogramma te bieden en toffe kampen te organiseren? Word dan vrijwilliger.

Meer informatie over Scouting Zoetermeer en de foto’s van de koningstour zijn te vinden op  www.scoutingzoetermeer.nl. Durf jij het aan, kom dan een keer kijken.

-advertenties-

-goede doel-