Op zaterdag 22 juni organiseert het Historisch Genootschap Oud Soetermeer een fietstocht, in samenwerking met het IVN, door de ‘groene gordel’ ofwel de parken van Zoetermeer. De natuurgids vertelt onderweg vele wetenswaardigheden.

lok-park-balijbos8In navolging van de twee succesvolle excursies die IVN Zoetermeer en Gilde Oud Soetermeer (GOS) samen in 2012 organiseerden, komt er nu een vervolg. In `De stad tussen de parken` zoals Zoetermeer zichzelf graag noemt, wordt een 25 kilometer fietstoer gemaakt langs de `Groene Gordel van Zoetermeer`. Binnen die parken is er van heel veel natuurschoon te genieten en langs de route erom heen valt er ook  veel historie te bewonderen. De natuur laat zich tussen Lente en Zomer van een van zijn mooiste kanten zien en de historie kan, rijk als hij is, altijd aanschouwd worden.

Verzamelen vanaf 9.30 uur en vertrek om 10.00 uur vanuit de Dorpsstraat 7. Deelname voor leden € 4,00 leden en € 6,00 voor niet leden HGOS. Inclusief kopje koffie/thee tijdens de tocht. Lunch onderweg op eigen kosten. U dient zich voor deze fietstocht aanmelden bij mevrouw F. Brandhorst, telefoon 079-3517047.

-advertenties-

-goede doel-