convenant JGZ ZHW

Vlnr. Wethouders Tineke van Nimwegen (Midden-Delfland), Mariëtte van Leeuwen (Zoetermeer), Lucas Vokurka (Delft), directeur Jolanda de Witte (JGZ ZHW), Marga de Goeij (Westland), Fatma Koşer Kaya (Wassenaar), José van Egmond (Pijnacker-Nootdorp), Jos Bolte (Rijswijk).

Op 17 juni ondertekenden de gemeenten Westland, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg, Pijnacker-Nootdorp, Wassenaar, Zoetermeer, Midden-Delfland en Delft een convenant met de stichting Jeugdgezondheidszorg Zuid-Holland West (JGZ ZHW). In het convenant staan afspraken over het wettelijk basispakket aan zorg voor kinderen tot 19 jaar en hun ouders. Het convenant wordt afgesloten voor de periode 2013 tot 2018.

De betrokken gemeentes hebben afgesproken dat ook de komende vijf jaar de zorg voor baby’s en jonge kinderen tot 19 jaar uitgevoerd wordt door de JGZ-ZHW. Zorg op maat voor de kinderen en hun ouders of verzorgers wordt daarbij steeds belangrijker. Iedere gemeente kan deze basisafspraken uitbreiden met lokaal maatwerk. De betrokken gemeentes kunnen zo goed sturen op de kwaliteit van de zorg en sneller inspelen op trends en ontwikkelingen.

De JGZ ZHW is in 2011 voortgekomen uit een fusie van thuiszorgorganisaties en de GGD. JGZ ZHW is een belangrijk onderdeel van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) en in Zoetermeer dus van het Meerpunt-netwerk. Stichting JGZ speelt daarmee ook een rol in het brede veld van de jeugdzorg dat vanaf 2015 onder de verantwoordelijkheid van de gemeentes valt.

-advertenties-

-goede doel-