20130618 15326

Staatssecretaris Klijnsma: "Blij met initiatief!"

Staatssecretaris Klijnsma opende dinsdagmiddag het Ondernemershuis Zoetermeer. In Ter Zake, het regionale Ondernemershuis, kunnen bedrijven uit de hele regio hier terecht voor informatie en kennisuitwisseling, om contacten te leggen en zaken te doen met elkaar en de gemeente. Het centrum moet bijdragen aan een beter economisch klimaat, en op termijn meer werkgelegenheid in stad en regio.

20130618 15349Jetta Klijnsma, staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, was zeer te spreken over de inzet van de Zoetermeerse politiek en alle bedrijven die hebben meegewerkt aan het tot stand komen van het Ondernemershuis. Mevr Klijnsma: “Petje af voor Zoetermeer en de Zoetermeerse wethouders die dit allemaal mogelijk maken! Het is nu zwaar weer voor ondernemers, wij doen er dan ook alles om ondernemers te steunen. We zijn ontzettend blij dat hier in Zoetermeer mensen nog de nek durven uitsteken voor het creëren van perspectief op de arbeidsmarkt.”

Na de opening reikte de staatssecretaris twee sleutels uit, één voor de politiek, die in ontvangst werd genomen door wethouder Edo Haan (Werk en Inkomen). De andere sleutel ging naar de ondernemers, vertegenwoordigd door Matthieu Souren van ondernemersvereniging RVOZ. Samenwerking is de sleutel!

D e ondernemers bepalen zelf het activiteitenprogramma en de bijeenkomstenagenda van Ter Zake. Het centrum wordt de thuisbasis van de grootste Zoetermeerse ondernemersvereniging, de RVOZ. Diverse ondernemersverenigingen uit de regio zijn ook van plan er activiteiten te ontplooien.

20130618 15354De naam staat voor wat ondernemers hopen te vinden in het ondernemershuis: snel en concreet ter zake kunnen komen, en zaken doen.

Ter Zake Het Ondernemershuis (TZHO) heeft als doel het economisch klimaat te verbeteren en de ontmoeting te stimuleren tussen ondernemers onderling. Dat gebeurt bijvoorbeeld door sectorbijeenkomsten, intervisie van lokale advocatenkantoren, of het regionale vrouwennetwerk dat komt vergaderen. Ook kunnen notarissen of andere dienstverleners hier spreekuur houden of klantbijeenkomsten organiseren.

Over enkele maanden wordt in hetzelfde pand als Ter Zake Het Ondernemershuis, het regionale Werkplein geopend. Daar kunnen werkzoekenden terecht voor spreekuren van het UWV en de gemeentelijke bijstandsdienstverlening. Door het bij elkaar brengen van vraag en aanbod in werk kunnen op termijn hopelijk meer werkzoekenden aan het werk worden geholpen.

Bruisweken

In de Bruisweken van 18 juni tot en met 28 juni is er iedere dag iets te halen voor ondernemers. Van netwerkbijeenkomsten tot inloopspreekuren van notarissen en belastingdienst. Ieder dag zijn in TZHO de starterscoach van de Kamer van Koophandel, de accountmanagers EZ van de gemeente, programmamanager Sociaal Economische Agenda en het SOB (samenwerking onderwijs en bedrijfsleven) te vinden.

Het pand, gelegen aan het Zuidwaarts 9 in Zoetermeer, is prima bereikbaar met auto en openbaar vervoer. THZO is elke werkdag geopend van 9.00 – 17.00 uur. Een routebeschrijving en meer informatie is te vinden op www.TZHO.nl

-advertenties-

-goede doel-