Pallas Athene

Wie kent ze niet: Living Statues. De standbeelden die af en toe tot leven komen, kom je overal ter wereld tegen. Of het nu op de Ramblas in Barcelona is, de Piazza Navona in Rome of op de Dam in Amsterdam. En nu staan op zaterdag 22 juni in het Zoetermeerse Stadshart een aantal van deze prachtig uitgedoste standbeelden, die de toeschouwers af en toe verrassen met een subtiele of onverwachte beweging.

Jeugdige bewonderaars van de beelden kunnen zelf leren hoe een standbeeld te worden bij de workshop Living Statue. Ze krijgen les in spel, stilstaan en grime en laten tijdens een kort optreden zien wat ze geleerd hebben. De workshop wordt gegeven beneden in de Passage tussen 12.00 en 17.00 uur.

Ruim 20 beelden staan verspreid door het gehele Stadshart, waaronder:

Hollandse Dame 3Moeders TrotsDe ‘Rattenvanger van Hamelen’ is weggelopen uit het sprookje om de mensen te verrassen. Vergezeld door zijn vele ratten verovert hij de harten van de mensen.

Compleet met kinderwagen spreekt “Moeders Trots” in stilte haar trots en liefde uit over haar baby. Een schouwspel dat de harten van ieder raakt. Een standbeeld om nooit te vergeten.

Ook de stoere en olijke Pipi Langkous krijgt een plekje in het Stadshart. Pipi heeft een heuse pratende papegaai en deelt af en toe (chocolade) muntjes uit die uit haar schatkist komen.

Charlie Chaplin, Juffrouw Theepot en de Middeleeuwse Jonker geven acte de présence, evenals een viertal prachtig gekostumeerde beelden in goud, brons, zwart/rood en wit.

De Vlinderkoningin lijkt rechtstreeks uit een sprookje te zijn gevlogen en staat klaar om jong en oud te verleiden met haar mooie personage.

Ook is ‘Verkeerd Verbonden’ te bewonderen. Een butler met een ouderwetse telefoonpaal. Hij probeert telkens verbinding te leggen, echter het enige contact wat hij krijgt is die met het publiek.

Kom ook langs in het Stadshart en zie hoe beelden tot leven komen! Zaterdag 22 juni van 12.00 tot 17.00 uur.

-advertenties-

-goede doel-