2010 01160053Mariëtte van Leeuwen (wethouder Jeugd) opent op woensdag 19 juni om 14.00 uur een expositie van Maja’s kinderatelier in de centrale hal van het stadhuis.

Tien leerlingen, in de leeftijd van 9 tot 13 jaar, voerden een bijzondere schilderopdracht uit. Zes weken lang werkten zij aan de opdracht ‘schilder een bekende plek in Zoetermeer’. Het was een leuke maar moeilijke opdracht, vonden de kinderen. De begeleidster, kunstenares Maja Neijssel, durft het resultaat verbluffend te noemen.

Supertrots zijn ze dat hun ‘kunstwerken’ drie weken lang in het stadhuis mogen hangen. Enkele leerlingen hebben al eerder aan gemeenschappelijke opdrachten gewerkt en zij vonden dit altijd leuk. Maar een echte expositie met een heuse opening is de kroon op het werk.

Onderwerp van de kunstwerken zijn onder andere de Mandelabrug, de watertoren, de molen, het aardappelmannetje, het woonhart, een bruggetje en de UFO in het Stadshart.

De vereniging Maja’s kinderatelier bestaat sinds 2010 en geeft schilderles aan kinderen van 8 tot 13 jaar.

Het atelier is aangesloten bij de Zoetermeerpas en de Sport- en Cultuurcheque. Kinderen kunnen dus heel makkelijk in contact komen met zelf kunst maken. Meer informatie is te vinden op www.ateliermaja.nl

 

Foto: archieffoto van het kinderatelier

-advertenties-

-goede doel-