ted 2

Ted Veiver is een van de cursisten van de maandagochtend teken- en schilderclub. Hij is 74 jaar en woont sinds 1968 met veel plezier in Zoetermeer. Hij heeft als bouwkundige in de regio meegewerkt aan vele bouwprojecten, o.a. De Pier in Scheveningen en het Centraal Station in Den Haag. Ook is hij actief betrokken in de samenleving en de ouderenzorg in Zoetermeer.

Een aantal jaren geleden werd hij geconfronteerd met de vraag: wat te doen na mijn pensioen?

Zijn vrouw bracht hem op het idee om eens te gaan kijken bij de teken en schilderclub. Zijn interesse in kunst en cultuur heeft hem ondersteund en in de afgelopen jaren heeft hij kennis kunnen maken met de verschillende materialen en technieken van het schilderen.

Hij werkt het liefst met waterverdunbare verf, soms in combinatie met inkt. Zijn werk kenmerkt zich door een heel eigen levendige lijnvoering en achtergrond.  Hij ontwikkelde een heel eigen stijl, waarin humor, feest en een ‘knipoog’ een rol spelen. Het werk is kleurrijk, vrolijk en speels.

ted 3 ted 1

Gekozen in de tentoonstelling is voor een verzameling uit de opdrachten door de jaren heen. Het geeft een goed beeld hoe zijn werk is ontwikkeld en met hoeveel plezier hij hieraan gewerkt heeft.

Met recht zijn zijn werken tot echte ‘Teds’ geworden en daarom werd het tijd voor een ‘Tedstoonstelling’!

De expositie is te zien tijdens de openingstijden van ’t Spectrum, Prismalaan 34

Zoetermeer/Rokkeveen.

Toegang is gratis.

-advertenties-

-goede doel-