afscheid franse les 2013 018

afscheid franse les 2013 013Op basisschool de Spelevaert aan de Irisvaart in Seghwaert heeft juffrouw Ankie dit schooljaar (Madame Ankie) een aantal kinderen van groep 8 Franse les gegeven op woensdag. Deze lessen zijn speciaal georganiseerd voor kinderen, die wat extra uitdaging kunnen gebruiken. De Spelevaert heeft hier een methode voor, maar juffrouw Ankie heeft ook veel zelf bedacht en meegebracht, b.v. een Frans kwartet om maar iets e noemen.

Op woensdag 12 juni was er de laatste les van de serie in dit schooljaar. Deze werd feestelijk afgesloten met een ‘Frans’ ontbijt. De kinderen en de juf hadden stokbrood ,drinken (geen wijn!) en een heleboel lekkernijen meegebracht. Une grande fête dus.

In het Frans  kunnen de kinderen nu een heleboel zaken regelen in hun vakantie : tellen, betalen, de weg vragen, de dagen van de week vertellen enz. Naast de gewone vakken een aardige aanvulling op hun algemene ontwikkeling en een betere basis voor het voortgezet onderwijs.  En het is nog hartstikke leuk ook om in een kleine groep les te krijgen. De kinderen ontvingen uit handen van de directeur, Kees van der Aar, hun certificaat met daarop het cijfer, wat ze voor het vak Frans gehaald hebben. In het volgende schooljaar gaat madame Ankie weer verder met de leuke lessen. Merci beaucoup!

-advertenties-

-goede doel-