anna karenina-poster-300pxHCine-Utopia vertoont op dinsdag 18 juni 2013 een prachtige vertolking van de Russische klassieker van Leo Tolstoj: Anna Karenina. Voorafgaand aan de filmvertoning verzorgt Emmy Rijsdijk van Bibliotheek Zoetermeer een inleiding. Deze duizend pagina’s tellende klassieker die in 1877 werd geschreven door Russisch schrijver Leo Tolstoj werd destijds niet door iedereen even enthousiast ontvangen. Inmiddels is Anna Karenina uitgegroeid tot één van de grootste klassiekers ooit én één van de meest verfilmde boeken ooit. Het is het even romantische als tragische liefdesverhaal van de prachtige en levenslustige Anna.

Gevangen in een liefdeloos huwelijk met een hooggeplaatste ambtenaar wordt zij verliefd op graaf Vronski. Tussen beide ontstaat een gepassioneerde affaire die tot dramatische gevolgen zal leiden.

Filmmaker Joe Wright die eerder films als Atonement en Pride & Prejudice maakte pakte deze boekverfilming uiterst onconventioneel en operatesk aan. Hij koos ervoor om de film grotendeels af te laten spelen in een vervallen theater. De wereld als een groot theater.

Voor de derde keer werkte filmmaker Wright met zijn favoriete actrice Keira Nightly. Wright zette haar bewust niet alleen neer als slachtoffer van de maatschappelijke hypocrisie maar ook als slachtoffer van haar eigen dromen en angsten. In de rol van de gepassioneerde en labiele Anna schittert Knightly als nooit tevoren.

De literaire introductie begint om 20.00 uur; de film begint om 20.30 uur. Kaarten voor de combinatie van introductie en film kosten €8,00. Vrienden van Cine-Utopia betalen €6,50

-advertenties-

-goede doel-