taart eten

Onder grote belangstelling en in aanwezigheid van wethouder de Jong werd donderdag 6 juni de inschrijving van de 500-ste en 700-ste taalmaatjes gevierd. In september 2003 werd Gilde SamenSpraak Zoetermeer, onderdeel van de Vrijwilligerscentrale Zoetermeer, opgericht. Het project is een taal- en integratieproject en brengt een Nederlandstalige en een anderstalige bij elkaar om de Nederlandse taal en cultuur te delen.

Het accent van het project ligt vooral op het oefenen van de Nederlandse taal in de ‘gewone’ dagelijkse praktijk én op hulp bij de inburgeringcursus. Er wordt door de vrijwilligers geen taalles gegeven, ook gezelligheid en het delen van cultuur is van groot belang bij de taalmaatjes! Op het feest werd dan ook druk en gezellig gekletst met elkaar, onder het genot van een lekker stukje taart.

Proost2webgroot

Willem Grool is de 500-ste ingeschreven begeleider, Maryam Turkamani de 700-ste anderstalige.

Op diezelfde datum werd ook de geheel vernieuwde website van de St. Vrijwilligerscentrale Zoetermeer (SVCZ) officieel gelanceerd. Naast de activiteiten van Gilde SamenSpraak Zoetermeer biedt de website allerlei informatie over de andere activiteiten van de SVCZ zoals de Vrijwilligersbemiddeling, de Klussendienst, de Gilde Stadswandelingen en het Gilde Scholenproject. Wie meer wil weten over de Vrijwilligerscentrale Zoetermeer kan voortaan terecht op de vernieuwde website: www.vrijwilligerscentralezoetermeer.nl. Telefonisch is de Vrijwilligerscentrale bereikbaar via: 079-3318736 van dinsdag t/m vrij. tussen 10.00 en 16.00 uur.

-advertenties-

-goede doel-