Cannabis-sativaDe politie ontmantelde maandag 10 juni twee hennepkwekerijen op de Bunuelstrook en de Streefkerkstraat in Zoetermeer. Hierbij werden in totaal drie verdachten aangehouden.

Naar aanleiding van een melding ontdekte de politie rond 09.55 uur een hennepkwekerij aan de Bunuelstrook. In eerste instantie wilden de bewoners van het pand de deur niet open doen voor de agenten. Toen zij de deur wilden openboomen, besloten de bewoners de agenten toch wel toegang te geven tot de woning. Agenten troffen op zolder bijna 350 hennepplanten aan. De hennepkwekerij plus benodigde materialen zijn vernietigd. De 44- en 38-jarige bewoners, een man en een vrouw, zijn aangehouden.

Ook ontmantelde de politie een hennepkwekerij op de Streefkerkstraat. Een melding leidde de politie naar de woning, waar in totaal ruim 150 planten werden aangetroffen. De 56-jarige verdachte maakte zich naast het illegaal kweken van hennep ook schuldig aan het stelen van stroom. De politie vernietigde de hennepkwekerij en bijbehorende materialen. De verdachte is aangehouden. Alle verdachten mogen zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Hennepkwekerijen

De politie wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. Vaak wordt er illegaal stroom afgetapt, wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vragen wij u contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Wilt u uw melding anoniem doorgeven, bel dan met de meldlijn 'Meld Misdaad Anoniem' via 0800-7000.

-advertenties-

-goede doel-