gilde-segw-geschiedenisrouteIn de zomer kunt u elke week genieten van een leuke historische excursie. De stadsgidsen staan klaar om u van alles te vertellen over de historie van Zoetermeer tijdens een leuke wandel-, fiets- of koetstocht. Alle excursies vindt u ook terug op onze excursiepagina: excursies

Gilde Zoetermeer en het Historisch Genootschap Oud Soetermeer organiseren op woensdagochtend 12 juni een stadswandeling door de Zegwaartse geschiedenis. Tijdens deze wandeling, vanaf ’t Oude Huis, loopt u rechtstreeks naar de voormalige grens met het dorp Zegwaart. Vanaf daar worden de speerpunten uit de geschiedenis van het tweelingdorp Zegwaart –Soetermeer verteld. De wandeling eindigt bij het voormalig buurtschap Den Hoorn.

Verzamelen vanaf 9.30 uur in het Stadsmuseum Zoetermeer / ’t Oude Huis aan de Dorpsstraat 7 voor een korte uitleg. De tocht start om 10.00 uur en duurt circa twee uur. De kosten zijn 3 euro per persoon, inclusief bezichtiging van het museum en een kopje koffie/thee onderweg. Voor deze tocht dient U zich op te geven bij het VIP voor Vrijwilligers via telefoon 079-3318736, van dinsdag t/m vrijdag tussen 10.00 en 16.00 uur.

gilde-koetstocht-gildeDe volgende activiteit van het Gilde is de ‘boerderijen fietstocht’ op woensdag 19 juni, start om 10.00 uur, eveneens bij ’t Oude Huis. Tijdens deze fietstocht langs de oude wegen van Zoetermeer en Zegwaart, worden de verschillende bouwstijlen van de boerderijen toegelicht. Zo mogelijk wordt de fietstocht afgesloten met koffie op een oude  boerderij.

-advertenties-

-goede doel-