heppie

Tamara Deimann ontvangt de opbrengst van de kerstmarkt actie van de leerlingenraad.

De leerlingenraad van basisschool ’t Schrijverke, locatie Meerzicht, mag ieder jaar het goede doel bepalen waar een donatie aan geschonken wordt. Directeur John Vonk: ”De kinderen zijn des te meer betrokken bij het goede doel omdat ze het zelf mogen kiezen! Zo stimuleren we op school de betrokkenheid bij de samenleving.”

IMG 1510Het doel van dit jaar is Stichting Heppie, die het mogelijk maakt voor kinderen die door problemen niet op vakantie kunnen om tóch een weekje mee op kamp te gaan. De leerlingenraad koos voor Stichting Heppie door de enthousiaste verhalen van stagiaire Tamare Deimann. Tamara is stagiaire in groep 8 én vrijwilligster bij Stichting Heppie. Elk jaar gaat zij als begeleiding mee op het kamp en zorgt zij ervoor dat de kinderen een fantastische week beleven. Tamara: “Deze kinderen kunnen door problemen, zoals financiële of sociale problemen niet op vakantie. Sommige kinderen zijn in hun hele leven nog nooit op vakantie geweest. Op het kamp kunnen de kinderen even al hun zorgen en problemen uit het dagelijkse leven vergeten en hebben een week super veel plezier! Daar doen wij het voor als vrijwilligers!” Positieve aandacht, waardering en plezier, dat is waar het bij Heppie om draait, want voor Heppie staat één ding voorop: ieder kind verdient aandacht.

De school heeft met zijn (kerstmarkt)activiteiten een behoorlijke bijdrage opgehaald voor deze stichting, maar liefst 869,95. Tamara Deimann nam de cheque met veel plezier in ontvangst en verheugt zich alweer op het komende zomerkamp.

-advertenties-

-goede doel-