2012 0218001De gemeente Zoetermeer stelt speciale belletjes beschikbaar om zakkenrollers af te schrikken, De belletjes, Tinkle Alarms genoemd, zijn bedoeld om aan een portemonnee vast te maken. Wil iemand de portemonnee meenemen dan gaan de belletjes rinkelen. Zaterdag 15 juni delen politieagenten en leden van de buurtpreventieteams Wijk en Agent Samen in het Stadshart de speciale belletjes uit.

Een tas aan een wandelwagen of portemonnee in een open tas. Je denkt dat kan wel even. Maar dan opeens, als je even niet oplet, slaat een zakkenroller toe. Je tas, portemonnee of mobiele telefoon is gestolen, zonder dat je het zelf hebt gemerkt. Je hebt natuurlijk geen idee wie hiervoor verantwoordelijk is, maar gevolg is wel dat je al je waardevolle bezittingen kwijt bent.

Om dit te voorkomen stelt de gemeente Zoetermeer Tinkle Alarms beschikbaar. Door het hoge rinkelende geluid merk je direct dat iemand je spullen wil stelen. De belletjes worden uitgedeeld door politieagenten en leden van de buurtpreventieteams Wijk en Agent Samen. Zo hopen ze dat mensen zich bewuster worden van hun dure spullen.

-advertenties-

-goede doel-