rescue

Als je als duiker verder wil tot het niveau van instructeur dan is goed kunnen duiken alleen niet het belangrijkste. Na het PADI Open Water brevet kan je trainen voor rescue duiker. Oog hebben voor veiligheid en adequaat kunnen handelen op het juiste moment zijn eigenschappen waar een goed instructeur op terug moet kunnen vallen.

resccue-NAADe enige manier om ervaring te krijgen in levensreddende handelingen is het naspelen van levensechte scenario’s waarbij de cursist gedwongen wordt snel te handelen zonder dat hij daar te lang over na moet denken. De afgelopen ‘lange’ winter heeft een grote groep duikers in het zwembad verschillende scenario’s getraind. Enkele van die scenario’s zijn het opsporen van een vermiste duiker, het naar boven brengen van een bewusteloze duiker, beademen, reanimeren, controleren van de plaats van het ongeval en nog veel meer.

Het instructeursteam van Dive Post heeft afgelopen week bij het Noord  Aa een aantal van deze situaties in scene gezet waarbij gekeken werd hoe men op deze levensechte situaties reageerde en hoe men de vooropgezette probleemsituaties oplost.

Na twee dagen intensief trainen mogen wij de conclusie trekken dat Zoetermeer weer 10 ervaren rescue duikers rijker is en dat het weer veiliger langs de waterkant is geworden.

Wie meer wil weten over de opleidingsmogelijkheden van Dive Post Zoetermeer kan contact opnemen met www.divepost.nl of langskomen in de duikwinkel op de Wattstraat 13c.

-advertenties-

-goede doel-