Duurzaam ondernemen pers

Op dinsdag 28 mei presenteerden de leerlingen uit 4 havo en vwo van het Oranje Nassau College, Parkdreef (ONC) hun project Duurzaam Ondernemen. Op een markt in de aula van de school verkochten zij hun zelfgemaakte duurzame producten. De verkoopavond heeft een recordopbrengst opgeleverd van €1.375,-. Hiervan gaat €1.000,- naar Alpe d’Huzes en €375,- naar de vogelbescherming.

De leerlingen hebben de afgelopen drie maanden hard aan dit project gewerkt. Opdracht was om in groepjes een duurzaam product te ontwikkelen en een ondernemingsplan te schrijven. In groepen van vijf hebben ze een bedrijfje opgezet, marktonderzoek verricht, een duurzaam product ontwikkeld en een financieel plan uitgewerkt. De groepen ontvingen € 40,- als lening om hun producten te realiseren. De verkoop van de producten moest de leerlingen in staat stellen de lening af te lossen en winst te behalen.

En dat is gelukt. Alle bedrijven sloten de avond af met winst. Uitschieters waren de bedrijven die vogelhuisjes en de bamboe wallet verkochten. Deze teams mochten bepalen naar welk goed doel de winst zou gaan.

-advertenties-

-goede doel-