20130603 14880

De 43e avondwandelvierdaagse is maandagavond weer van start gegaan! Aan de grootste wandeltocht van Zoetermeer doen zo’n kleine 3000 betalende wandelaars mee aan de de 5 of 10 km, maar het totale aantal wandelaars zal waarschijnlijk nog hoger uitpakken.

Vele scholen en individuele deelnemers hebben zich al laten voorinschrijven om lange wachttijden bij de start te voorkomen, maar ook dinsdagavond kunnen deelnemers zich nog inschrijven vanaf 18.00 uur bij het startbureau ‘The Old Pal’ op het Oostwaarts tegenover de ijssalon. De kosten zijn 5 Euro inclusief medaille, diploma, sticker en op de laatste dag zal er een goody bag uitgedeeld worden aan de deelnemers.

20130603 14855 20130603 14866
Het legioen wandelaars wordt op alle oversteekplaatsen begeleid door vele vrijwillige verkeersregelaars

De start en finish vindt, door medewerking van eetcafe ‘The Old Pal’ weer plaats op het Stadhuisplein.

De stichting Avondvierdaagse Zoetermeer, die louter bestaat uit vrijwilligers, is verheugd met het grote aantal inschrijvingen. Ook dit jaar zijn weer prachtige routes door stad en natuur in Zoetermeer uitgezet. Maandagavond liepen de 5 km wandelaars in prima wandelweer een route door Segwaert, langs Palenstein en over de Dorpsstraat en het Dobbepark weer terug naar het Stadshart.

20130603 14886Op het Stadhuisplein werden de wandelaars opgewacht door Bas van den Bulk en Ruud Pronk van SilverDome Events die alle deelnemers persoonlijk bij de finishlijn afvlagden. Donderdag, op de laatste wandeldag, zullen de wandelaars helemaal feestelijk worden ingehaald en op de laatste meters in het Stadshart worden begeleid door boerenkapel de ‘Blaasbalgen’ en de ‘Prometoeters’. Arie Boertje zal de wandelaars weer op de voor hem bekende manier op het Burgemeester Wegstapelplein inhalen

Ook dit jaar zal er weer een bedrag van 450 euro geschonken worden aan een goed doel. De Stichting Avond4daagse Zoetermeer heeft gekozen voor het dierenasiel in de Kelvinstraat in Zoetermeer. Ook de opbrengst van de verkoop van rozen, op de laatste wandeldag, zal naar dit goede doel gaan.

-advertenties-

-goede doel-