DWO-4

Demonstratie Panna Knock Out door Mo Boutaka met een fan

Op zondag 2 juni vond in Zoetermeer een voetbaltoernooi plaats als onderdeel van de campagne van het ministerie van Veiligheid en Justitie ‘Alleen jij bepaalt wie je bent’. Het startschot van het toernooi werd gegeven door burgemeester Aptroot en de Pannakoning Mo Boutaka. Burgemeester Aptroot is trots op het feit dat Zoetermeer het hoogste gemiddelde heeft van het aantal inwoners dat aan sport doet. Aptroot: “Ik wil graag met alle jongeren hier even een gesprekje voeren, want wie weet staat hij over een aantal jaar wel in ADO of Feyenoord te spelen als topvoetballer!”

DWO-7 DWO-5
Donne Bax, directeur van het project 'Alleen jij bepaalt wie je bent' en Charlie Aptroot Opening van het toernooi door de burgemeester

Jongeren en teams uit Dordrecht, Den Haag, Rotterdam en Zoetermeer hebben samen een dag sportief gestreden. De wedstrijden werden niet alleen beoordeeld op de uitslag maar ook op het sportieve gedrag van de deelnemers.

Vanaf oktober 2012 namen al zo’n twaalfhonderd jongeren deel aan één van de sportclinics die de basis vormen van de campagne.

DWO-11‘Hero’ of ‘Zero’

Met de campagne ‘Alleen jij bepaalt wie je bent’, wil de Taskforce Overvallen samen met het Ministerie van Veiligheid en Justitie jongeren op het rechte pad houden. In één van de campagnefilmpjes stelt Ricardo van Rhijn de vraag: ‘Wie wil je zijn?’ Een ‘zero’ die door de politie van zijn bed gelicht wordt of een ‘hero’ die furore maakt als voetballer bij Ajax.

Iedereen maakt zijn eigen keuzes: alleen jij bepaalt wie je bent.

De campagne richt zich op jongeren tussen de 12 en 18 jaar uit wijken waar weinig wordt gesport en waar veel ‘hangjongeren’ zijn. Tijdens de clinics maken deze jongens kennis met een populaire teamsport (zaalvoetbal, voetbal, honkbal of basketbal). Op het moment dat zij doorstromen naar een club leren jongeren een positieve omgeving kennen en bouwen ze discipline en een dagritme op.

DWO-8 DWO-10
Het team van DWO Zoetermeer o.l.v. Björn Raven, op de foto staat ook Hammadi Haddar, jongerenwerk stichting Mooi, (coördinator  voor het doorsturen van de jongeren naar DWO) DWO in actie tegen het team van Dordrecht
Uit ieder team werd de meest talentvolle speler van het toernooi gekozen, zij mochten het aandenken namens het team in ontvangst nemen. DWO nr. 7 Ramien werd verkozen als talent van DWO. TALENT-4

Meerdere steden

Het project is gestart in Rotterdam en Den Haag en inmiddels nemen steeds meer steden, zoals Zoetermeer, deel aan deze aanpak (Amsterdam, Den Helder, Dordrecht).

Ondersteund door de Nederlandse topsporters Raily Legito (honkballer) Soufiane Touzani (zaalvoetballer) en Chip Jones (basketballer), hebben in Rotterdam en Den Haag al tientallen clinics plaatsgehad. Meer dan honderd jongeren hebben zich ook daadwerkelijk bij een sportvereniging aangesloten.

 

 Foto's: Patricia Munster, kijk voor nog meer foto's op ons facebook account: www.facebook.com/ZoetermeerActief

 

 

-advertenties-

-goede doel-