De eerste dag van de 99ste Nijmeegse vierdaagse begon voor de 50 km loper al om 04.00 uur. Niet veel later werden zij getrakteerd op een stevige regenbui. Gelukkig wisten de meeste wandelaars dat de kans op een bui erg groot was.

Henk Noordover (67) en zijn kleindochter Naomi (12 ) zijn om 07.15 uur vertrokken voor hun 30 km. Voor Henk is het inmiddels de 36ste keer dat hij mee loopt. Voor Naomi is het haar eerste echte vierdaagse.

"Wat ik leuk vind is dat er voor mij hele nieuwe wandelstukken in de route zitten. Dit omdat ik de 30 km nog nooit eerder gelopen heb. 's Middags werd het warm en ik zag dat Naomi daar wel wat last van had. Maar ze heeft doorgezet en de eerste dag uitgelopen."

Foto550-CBGP3MUR

Foto: Henk Noordover boven links met zijn familie

 

Hoe zit het met het aantal deelnemers

Henk vertelt: "Er mogen maximaal 45.000 mensen deelnemen. Vanochtend hoorde ik dat er 3316 mensen niet aan de start waren verschenen. Dit is al weer meer dan vorig jaar. Er zijn vandaag 190 Zoetermeerders gestart, een geweldig grote groep. Zij komen van sportief wandelgroep Zoetermeer en de stemming zat er goed in, geloof mij!"

Henk vertelde dat hij op dit moment niet weet of alle Zoetermeerders de finish hebben gehaald vandaag. Hierover morgen meer.

"Opvallend dit jaar vind ik de militairen. Ik zag ze zingend van start gaan, maar onderweg moest er één zelfs gedragen worden door vier kameraden. Op de Waalbrug zag ik een groep zitten die duidelijk vermoeid was. Misschien was het ook voor hen de warmte die het extra zwaar maakte," zegt Henk.

 

De dag van morgen, Dag twee

Morgen gaan de wandelaars richting Wijchen en terug. Het is algemeen bekend dat dit de zwaarste route is omdat hij in het begin lang en saai is. Maar eenmaal in Wijchen is het een stuk leuker. Daar staan veel mensen langs de kant en is er muziek. Het is dan ook eerst even doorbijten.

 

 

 

-advertenties-

-goede doel-