20150715 58611Er was enige tijd onduidelijkheid over het buitenzwembad van het Keerpunt, zou het nog open gaan deze zomer en wanneer dan? De gemeente spande zelfs een kort geding aan om openstelling af te dwingen. Aan deze onduidelijkheid is nu een einde gekomen: vanaf woensdag 15 juli is het buitenbad van het Keerpunt 8 weken lang geopend!

Het bad zal elke dag van 10 tot 17 uur geopend zijn, entree is €5,- per gast (kind of volwassen), en €3,- voor houders van een Zoetermeerpas. Kinderen tot 1 jaar hebben gratis toegang.

 

Tegenslag door lekkage

20150715 58610Zwemschool Fresh, die ook in het 25 meter  binnenbad de zwemlessen verzorgt, ondervond bij het klaar maken van het bad voor de zomeropenstelling tegenslag door lekkage. Bij het aanzetten en testen van de pompen en leidingen om het bad schoon te maken en te vullen werd vorige week een lekkage ontdekt. Deze lekkage bevond zich 1,5 meter onder de grond, en vervangende buizen waren niet direct voorhanden. Normaal is er ruim een week nodig om het bad te vullen, de waterkwaliteit te controleren en te verwarmen tot 22 graden. De technische staf van het zwembad heeft zich tot het uiterste ingezet om zo snel mogelijk te werken en is er trots op dat het gelukt is om op woensdag open te gaan.

Bert Dijkhuizen, zwemschool Fresh : "We zijn er klaar voor! Het water is gecontroleerd en goed door alle controles gekomen, we hebben keihard gewerkt om alles schoon en opgeruimd te krijgen en kunnen open! Vanaf vandaag is het publiek 8 weken lang welkom, we hopen dat het weer komende week weer wat verbetert zodat iedereen kan genieten van lekker buiten zwemmen!"

Na de bouwvak vakantie zal het buitenbad gerenoveerd worden. De plannen zijn al in een ver gevorderd stadium om het buitenbad aan te passen, zodat ook gasten van het toekomstige sauna complex Sweet Lake Wellness er gebruik van kunnen maken. Ook is de verwachting dat dit jaar nog wordt begonnen aan de verbouwing van het binnenbad.

 

 

-advertenties-

-goede doel-