20150714 5854920150714 58556David Zaruba, 42 jaar en oorspronkelijk afkomstig uit Tsjechië was al een behoorlijke tijd werkeloos en woont in de Anna Blamanhove in Buytenwegh. Toen hij zag dat HABO daar renovatie werk deed, ging hij dat bekijken omdat hij ook al zijn hele leven in de bouw heeft gewerkt. HABO organiseerde opruimmiddagen voor bewoners, waar David al meteen opviel door zijn inzet en kennis. Bij een kopje koffie besprak Jan Dijkshoorn van HABO wat mogelijkheden. Jan: “David wilde heel graag aan de slag en had daar ook de nodige kennis voor. Wij konden wel een extra kracht gebruiken, dus was al gauw afgesproken dat hij voor een proefperiode van 3 maanden mee zou werken aan het project bij de Blamanhove. Inmiddels is hij nu 6 weken aan de slag en willen we hem heel graag behouden als collega!”

David: “Jan is een super baas! Ik heb mijn hele leven in de bouw gewerkt en ben heel erg blij nu weer hier aan de slag te kunnen!”. David volgt een cursus om straks ook met de shovel te kunnen werken en wordt intern door de collega’s verder opgeleid.

Wijkwethouder Taco Kuiper zocht David op het werk aan de parkeerplaats van de Anna Blamanhove op en feliciteerde hem met zijn baan. David ontving van de wethouder een dinerbon en een bos bloemen, die David dadelijk doorgaf aan zijn aanstaande vrouw Dana. De twee trouwen in oktober en verheugen zich op het diner!

Jan Dijkshoorn: “Wij vinden het bij HABO belangrijk om dingen samen met bewoners aan te pakken, dan zijn de bewoners veel meer betrokken en hebben ook meer zorg voor hun omgeving. Opruimmiddagen samen met de bewoners zoals hier op de Blamanhove organiseren we dus wel vaker, maar dit is de eerste keer dat we er een heel goede werknemer en leuke collega aan over houden!”

Bekijk aanstaande maandag ook onze reportage over dit onderwerp in het TV weekoverzicht!

-advertenties-

-goede doel-