najaarskermis3Vanaf woensdag 15 juli kun je in het centrum van de stad naar de Zomerkermis! Het is een lang gekoesterde wens van de organisatoren, Floravontuur, om de kermis in het hart van de stad te houden. Margreet van Driel, directeur Floravontuur, denkt dat de kermis veel bruis en extra levendigheid naar het centrum brengt, waar de kermisexploitanten maar ook de winkeliers van kunnen profiteren.

Zwieren en draaien in de polyp, break-dance, zweefmolen, discotrain, time-trip en booster. De behendigheid en geluk testen bij de schiettent, bussenspel, lijntrekspel, lucky-duck of dartspel.

Voor de 'kleintjes' is er de trampoline, baby-flug, convooibaan, zweefmolen, draaicaroussel, minicars, etc.

Het kan allemaal tijdens deze gezellige zomerkermis op de Markt in Zoetermeer.

Er zijn maatregelen genomen om overlast voor omwonenden zo veel mogelijk te voorkomen. Zo hebben attracties die geluid maken een decibellen begrenzer en is de eindtijd van de kermis aangepast om de bewoners tegemoet te komen.

Kermis zorgt voor probleem voor Historisch Festival

De komst van de kermis naar de Markt zorgt, naast voor een hoop vertier, ook voor een probleem voor het Historisch Festival, dat al in september gepland staat. De Markt mag per jaar maar 5 keer verplaatst worden, en de kermis heeft nu deze vijfde plaats ingenomen, in plaats van het Historisch Festival. Omdat het Festival altijd veel gebruik maakt van het water bij de voorstellingen is verplaatsing niet gemakkelijk. Het Dobbe eiland zou bijvoorbeeld ook te klein zijn voor de tribunes. De gemeente is met Storytellers, de organisatie van het Historisch Festival, in gesprek om te zoeken naar een goede oplossing.

-advertenties-

-goede doel-