325900 442330112457107 265684532 oDeze twaalfde editie van Rastaplas op zaterdag 18 juli brengt nog meer (inter)nationale topacts als Channel One, King Shiloh, en de Jamaicaanse superentertainer Triston Palma. De elfde editie Rastaplas 2014 was een groot succes met ruim 2000 bezoekers. Deze keer nog meer 'nice vibes' op het reggaefestival aan het zwemstrand, met de langste staat van dienst in ons land.

Met Triston Palma komt een 'original Jamaican artist onstage' uit het ontstaan van de rootsreggae. Fyah Nation heeft als band al Europese toers verzorgd voor topartiesten als Gentlemen en Ziggi Recado. Roots-classics bonanza! Channel One uit Londen sluit met een hedendaagse mix van steppers, dubstep en jungle het hoofdpodium in de avond af.

One love, all tribes welcome

Reggae is kleurrijk van en voor alle generaties. Ook kinderen zijn dol op reggae en kunnen zich ook goed vermaken aan het strand, met Hoop La Hoop en Repair Kids. Presentatrice Aldith Hunkar, bekend van het jeugdjournaal, is een vertrouwd gezicht. Vriendelijk is ook de groene opzet van het festival, met Marley Coffee, exotisch eten en de lage entree.

Reggaemuziek is een onderstroom die wereldwijd steeds meer aan kracht wint als sociale lifestyle in de deeleconomie. In alle (sub)tropische gebieden is reggae prominent aanwezig. Maar ook in China en Rusland zijn grote reggaefestivals. Tribute2BobMarley trekt al 9 jaar volle zalen in de Benelux en Damian Marley (zoon) is nu ook topact op Rock Werchter.

Heights Meditation biedt toptalent als winnaars van de Beneluxx reggae contest, die op diverse grote festivals zullen schitteren. Super Natural Selection is een 11-tal kleurrijke muzikanten dat al sinds 2002 samenspeelt. Oneworldband is een vaste waarde uit Rotterdam met Faya Milla als nieuwe frontman.

Favorieten uit de reggaescene als Out of Many soundsystem, dj Den Den (Blackstar Foundation), Red-Eye Crew (zangtrio) en Ras Dré (United Sounds) treden aan. Rastaplas biedt een showcase van de vibrante reggaescene in ons land!

Dagelijkse detailinformatie is te vinden op www.rastaplas.nl.

-advertenties-

-goede doel-