oef.musicals groep8 089oef.musicals groep8 083De kinderen van groep 8 van basisschool De Spelevaert aan de Irisvaart in Seghwaert vieren hun afscheid van de basisschool met de musical Hotel Kindervreugd. De musical is verschillende keren opgevoerd. Op woensdag 8 juli was de laatste voorstelling voor alle ouders, broertjes, zusjes en familieleden. Het was een groot spektakel. Het licht, geluid, de regie, de kleding, aan alles was veel aandacht besteed.

Omdat de egoïstische ouders van Dup hem niet kunnen gebruiken tijdens hun zakenreis naar Italië wordt de arme jongen gedumpt in Hotel Kindervreugd. Daar blijken meer ‘overbodige’ kinderen te zitten. Het blijkt bovendien geen gezellig hotel maar een strenge kostschool, die met harde hand wordt geregeerd door juffrouw Prunella. Die heeft ook nog eens een hartgrondige hekel aan kinderen. Omdat ontsnappen vrijwel onmogelijk is moet er een list worden verzonnen. Daarbij krijgen de kinderen hulp uit onverwachte hoek.......

De musical wordt met veel enthousiasme opgevoerd. Aan het eind is er natuurlijk een ontroerend afscheidslied. Na de musical werd er een heftig afscheid gevierd met een hapje en drankje. De basisschool zit er op voor deze Spelevaerters. Ze waren geweldig!

-advertenties-

-goede doel-