In 2014 vond de succesvolle première plaats van het kleinschalige artistieke festival Zondag in ’t Park, op de grens van het oude dorp en de nieuwe stad in Zoetermeer. Het festival wordt georganiseerd door Terra Art Projects.

zondag in t park 1

 

Duizenden mensen genoten zeven zondagen van muziek, theater, beeldende kunst, kinderworkshops en eigentijdse horeca. Organisatie, performers en bezoekers waren het al heel snel met elkaar eens: ‘Zondag in ’t Park’ is een blijvertje! Deze zomer, op 12, 19 en 26 juli en 6, 13 en 20 september 2015, wordt het Nicolaaspark weer omgetoverd tot dé plek voor sprankelende ontmoetingen, fantasierijke voorstellingen, memorabele muziekoptredens en ontluikend artistiek talent. Er is altijd wat te zien en altijd wat te doen.

 

Muziek en theater in t park

Dit jaar zijn er elke editie drie muziekoptredens op het nieuwe, overkapte podium. Op 12 juli om 17.00 uur bijvoorbeeld, wordt het podium ingenomen door 1st of June. Muzikale talenten Lavalu en Gerhardt maken muziek waar je in weg kan kruipen. Denk aan Damien Rice en Nick Cave. Kom zeker terug op 19 juli, de datum waarop o.a. het Broken Bass Ensemble er een echt feestje van gaat maken. Met een ongetwijfeld sprankelend optreden sluiten zangeres Janne Schra en haar band de zondagen in juli af.

Er is iedere zondag een Zoetermeers Podium, met talentvolle singer-songwriters uit eigen stad. Op 12 juli zal Elise Coebergh om 14.00 uur het spits afbijten. Laat je bovendien verrassen door de diverse bijzondere zang-, dans- en theateracts. Een tipje van de sluier: De Dutch Don’t Dance Division is ook in 2015 weer van de partij!

 

zondag in t park 2

Workshops en food

Dit jaar functioneert de grote boom in ‘t park weer als huiskamer voor Atelier Le Rouge. Kralen rijgen, takken versieren, glazen potjes ‘pimpen’: je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het maken bij deze creatieve ondernemer uit de Dorpsstraat. Bij de andere workshopaanbieders is er ook genoeg te doen! Zo kunnen jong en oud op 12 juli zelf een linnen tas zeefdrukken. Er wordt dit jaar veel gedaan binnen het thema ‘recycle’. Diverse workshops spelen met bijvoorbeeld ‘blikknippen’, in op dit thema. Ben je op zoek naar rust? In de tuin van het Stadsmuseum vind je ‘Zoet met een boek’, een plaats om heerlijk te ontspannen met een goed boek en een kopje wereldthee van stichting Piëzo.

Deze zomer wordt de foodkiosk ingenomen door de Heeren van Soetermeer. Naast heerlijke BBQ gerechten zijn er ook verrukkelijke broodjes en frisse fruitsnacks te krijgen. De crew van de Catering Factory zorgt er voor dat het bad vol ligt met gekoelde drank!

 

Praktische info

‘Zondag in ‘t park’ is gratis toegankelijk en leuk voor jong en oud. Het park is open van 13.00 – 19.00 uur en er zijn optredens vanaf 14.00 uur. Locatie: Nicolaaspark (naast de Nicolaaskerk, achter de locatie van Terra Art Projects, Dorpsstraat 12), Zoetermeer. Website (met programma): ZondaginhetPark.nl.

-advertenties-

-goede doel-