DSC00006Vorige week verzorgde Gilde stadsgidsen een succesvolle eerste vaartocht door de Weipoort en het Groene Hart. Zestien geïnteresseerde deelnemers meldden zich al tegen half tien bij Kaasboerderij van Veen aan de Weipoortseweg 72a in Zoeterwoude. Kort na tien uur vertrok de boot over de Weipoortse Vliet richting de Oude Rijn. Onderweg vertelde de gids over het gebied waarover de deelnemers konden uitkijken. Terwijl de boot dwars door de vestiging van de Heineken brouwerij voer, vertelde een gids allerlei wetenswaardigheden over de brouwerij die sinds april van dit jaar veertig jaar bestaat.

Op de Oude Rijn blies de wind wat steviger, wat erg prettig was voor iedereen. Op de hele tocht moest de boot vele ophaalbruggen passeren. Gelukkig waren er veel al open, andere werden na een hoornsignaal van de schipper door de aanwonende geopend. Slechts twee bruggen moesten zelf opgehaald worden. Bij één daarvan ging het met Gids Wilco bijna mis. Hij kwam bij het weer aan boord gaan in spreidstand boven het water te hangen, maar kon zich gelukkig nog net op tijd aan boord hijsen. Eén brug ging door de hitte helemaal niet open en moest door de boer met de tractor los getrokken worden. Best een spectaculair gezicht.

Na de tocht stond bij van Veen de koffie klaar in een ruimte onder een oude hooiberg. Daar was de temperatuur een verademing vergeleken aan boord. Het Gilde kreeg van de deelnemers een prachtig waarderingscijfer voor de uitvoering van de tocht. Bij voldoende aanmeldingen wordt over vier weken weer zo’n tocht georganiseerd.

 

Foto: Wilco Pot

Alle excursies vindt u ook op onze excursieagenda: www.zoetermeeractief.nl/agenda/excursies-nu

-advertenties-

-goede doel-