Culinair logoHet marktplein van Zoetermeer staat dit weekend in het teken van culinaire lekkernijen op Culinair Zoetermeer. U kunt er genieten van de beste gerechten van diverse Zoetermeerse restaurants. 

Onze recensent van onze culinaire column 'Omrijden voor...' is erbij en houdt u op de hoogte! Klik voor Patricia Munsters fotoverslag hier.

 

Deze restaurants en hun koks staan voor u klaar
Tapasrestaurant El Pueblo, de Pasta Company, Hudson Bar & Grill, De Witte Raaf, Bo&Ro, Hofstede Meerzigt, Ambacht met Passie, Magnolia's, ROC Mondriaan, 1892 Eten & Drinken, De Heeren van Soetermeer, Kids culinair en ijssalon Zinn.

Toegang tot het festivalterrein is gratis. Er wordt rekening gehouden met de tropische temperaturen. Zo is er extra schaduw gecreĆ«erd met parasols en kunt u flesjes water kopen voor 0,5 flora (70 cent). 

---------------------------------------------------- 

23:09 Je laatste flora goed besteden? Bij Hudson hebben ze een Oreo-milkshake voor 1 flora.

oreo milkshake

21:22 Tijd voor een toetje: de chocoladebol van Meerzigt Hofstede. 

chocobol

20:44 Koffietijd! En omdat het nog warm is ... halen wij een bakkie ice coffee bij Zinn. 

zinn ice coffe

20:10 1892 Eten & Drinken houdt hun topper van de voorgaande jaren erin: 8 spiesjes van kippendij in overheerlijke pindasaus.

1892

19:45 Het gaat niet alleen om eten op Culinair Zoetermeer: het Sportgala van 2015 is nu ook begonnen op het Marktplein. Hans van Zetten reikt de prijzen uit en de sfeer zit er goed in!

19:30 Wat een verwennerij! Gestoofde runderwang in een compote van paddenstoelen met truffeljus en San DaniĆ«lle-ham bij Meerzigt Hofstede. 

meerzigthofstede

19:22 Ook de Perzische gerechten bij Bo&Ro en De Witte Raaf zijn erg in trek. Wat een heerlijke geuren komen er uit hun stand. Wij gingen voor een licht broodje. 

witteraaf

19:15 Wie dacht dat Hudson alleen van de grill was heeft het mis, ze hebben ook lekkere knapperige California roll's!

hudson2

19:09 Last van een after dinner-dip? De Zoetermeerse band Sweet Lake Rock in ieder geval niet! Wat een enthousiasme en energie. 

18:54 Bij deze Spaanse temperaturen gaat er niks boven de tapas-gerechtjes van El Pueblo!

elpueblo

18:40 Deze serrano ham met geparfumeerde meloen is gemaakt door de studenten (en docenten) van het ROC Mondriaan, die met rode wangen en het zweet op hun voorhoofd hun uiterste best doen de lekkerste gerechten neer te zetten!

ham roc

18:30 Het is druk bij de barbecue van Magnolia's: hun mini-hamburgers met truffelmayonaise gaan als een speer!

mini hamburgers

18:32 De band Sevenation heeft hun laatste nummer gespeeld 

17:27 De thermometer staat nog steeds op 27 graden en de zon schijnt culinair toe! Schaduw is te vinden onder de grote tent in het midden van het plein of bij de vele restaurantjes. Bij de ingang van Culinair kun je afkoelen bij de vernevelaar.

vernevel

17:00 Het marktplein stroomt vol en de meeste bezoekers beginnen met een drankje bij de bar.

 drankje

16:45 Culinair is swingend geopend door de band Sevenation! De drie vocalisten hebben allemaal meegedaan aan The Voice en spelen bekende, up-beat covers. De band bestaat uit: Eric van de Burgh, Peter van Koten, Nadesh Ligthart, Wiep Laurenssen, Jim Munsel, Ruben Tarmidi en Vivian Tarmidi.

 

 

 

 

-advertenties-

-goede doel-