kraamsuite 1 pbOnlangs opende wethouder Vugs van Zorg en Welzijn onze drie compleet gerenoveerde kraamsuites. De suites bieden alle privacy, met eigen douche en toilet. De bedden hebben een massagefunctie voor het opvangen van rugweeën. En uiteraard is ook aan de partner gedacht: in elke suite staat een comfortabele stoel, die kan worden uitgeklapt als bed. Twee van deze stoelen en de muurdecoratie zijn gedoneerd door stichting Vrienden van 't Lange Land Ziekenhuis en de andere stoel is gedoneerd door de stichting Van Tromp.

Nog een heel belangrijk punt: moeder en kind worden nooit gescheiden, ook niet wanneer de baby extra zorg nodig zou hebben. Direct naast de kraamsuite is een ruimte met alle apparatuur voor deze allereerste extra zorg. Op een van de kamers kan deze zelfs tot direct naast het bed van de moeder worden gereden.

De vernieuwing is tot stand gekomen met veel zorg en ook eigen tijd en inspanning van de medewerkers. “We vonden het zonde om goede spullen weg te doen, en hebben zelf hier en daar ook nog geverfd om alles mooi met elkaar in lijn te brengen”, zegt zorgmanager Michele Brits.

Een vader heeft nog wat bijzonders gedoneerd: hij vond het belangrijk dat toekomstige kraamvrouwen hun eigen favoriete muziek konden horen en deed daarom een muzieksysteem cadeau.

Michele: "Bij ons zijn alle kraamvrouwen welkom. Wij vinden het zo belangrijk dat vrouwen dichtbij huis kunnen bevallen, dat we nooit nee zeggen als een kraamvrouw hier terecht wil of moet. En het lukt ons ook altijd om het goed te regelen. Zo mogen we maar liefst zo’n 1.200 baby’s per jaar mee ter wereld brengen. En iets mooiers bestaat er natuurlijk niet, zeker niet in deze prachtig vernieuwde ruimtes.” 

-advertenties-

-goede doel-