IMG 2075 ondertekening ontwikkelovereenkomst door de verschillende partijenBij het Kentalis Zorg Onderwijs Centrum aan de Meerzichtlaan in Zoetermeer wordt een nieuw wooncomplex gerealiseerd voor cliënten van Kentalis en WelThuis, onderdeel van Fundis. BAM Woningbouw heeft, in samenwerking met Vitaal ZorgVast, onderdeel van BAM, de nieuwe huisvestiging ontwikkeld en zal het gebouw realiseren in opdracht van woningbouwcorporatie De Goede Woning in Zoetermeer. Woensdag 1 juli ondertekenden de partijen de ontwikkelovereenkomst.

Het project

Het was altijd al de bedoeling dat er op het terrein Zalkerbos, naast het Zorg Onderwijs Centrum, vervangende nieuwbouw zou komen voor dove/slechthorende cliënten van Kentalis, die behandeling met verblijf nodig hebben. Zij wonen sinds de sloop van het oude Kentalis-complex in tijdelijke huisvesting aan de Weteringdreef in Zoetermeer. De woningbouw kon echter niet gelijk met het Zorg Onderwijs Centrum gerealiseerd worden. Woningcorporatie Vestia zou de woningbouw voor haar rekening nemen, maar kon dit niet doorzetten vanwege de financiële problemen. Kentalis moest daardoor op zoek gaan naar andere partners om het wooncomplex te realiseren. Dat is nu gelukt met twee nieuwe partners, woningcorporatie De Goede Woning en zorgverlener WelThuis. De Goede Woning koopt de bouwgrond van Kentalis. Bouwbedrijf BAM Woningbouw ontwikkelde in samenwerking met Vitaal ZorgVast het complex en is verantwoordelijk voor de bouw.

De gemeenteraad van Zoetermeer moet nog instemmen met het plan. De verwachting is dat de raad positief zal reageren. Het is de bedoeling dat de bouw dan in 2016 start en het wooncomplex in 2017 wordt opgeleverd. Zowel Kentalis als WelThuis huren vervolgens de woningen van De Goede Woning.

In het wooncomplex komen 24 cliënten van Kentalis, die doof of slechthorend zijn en behandeling met verblijf nodig hebben. Hiervoor worden twee groepswoningen en acht meer zelfstandige appartementen op de begane grond gerealiseerd.

Op de eerste tot en met de derde verdieping komen 48 tweekamerappartementen voor ouderen met dementie, die 24-uurs zorg krijgen van WelThuis. Elke woongroep van acht appartementen wordt voorzien van een gemeenschappelijke buurtkamer. Een aantal bewoners van het tijdelijke verpleeghuis Monteverdi in Zoetermeer zullen hun intrek nemen in deze appartementen.

-advertenties-

-goede doel-