High Tea Morapad Rob Verbunt MG 5402High Tea Morapad Rob Verbunt MG 5404De koffiesoos aan het Morapad is, dankzij Stichting MOOI, gered. Senioren in Rokkeveen genieten elke donderdag van de soos in het paviljoen aan het Morapad in Rokkeveen. Eigenlijk zou dit per 1 juli stoppen omdat de gemeente dit jaar voor het jongerenwerk heeft gekozen voor een andere aanbieder, ook de activiteiten aan het Morapad zouden daardoor moeten stoppen.

Op verzoek van gastvrouw Mia Dittmar bleek MOOI bereid om de huur van het pand voor de koffiesoos nog voor haar rekening te nemen zodat de soos tot het einde van het jaar door kan gaan. Initiatiefneemster Dittmar hoopt dat er na 1 januari een permanente oplossing komt: “De soos is heel belangrijk in de buurt, de ouderen zien er elke week naar uit!” De soos zorgt ervoor dat de ouderen zich minder eenzaam voelen en makkelijker in contact komen met elkaar. Mensen leren elkaar kennen op de soos en ondernemen daarna ook vaak samen andere activiteiten.

Dittmar: “Het zou geweldig zijn als de gemeente het paviljoen de bestemming buurthuis kan geven. Dan kan de soos blijven en kunnen we er ook andere activiteiten organiseren”.

 

Foto's: Rob Verbunt

-advertenties-

-goede doel-