SAM 0090Kinderdagverblijf De Drie Ballonnen deed mee aan internationale ModderDag. Dat betekent dat op maandag 29 juni, zoals in het hele land, tienduizenden kinderen met zand en water speelden. Ook de kinderen van De Drie Ballonnen lekker vies zijn geworden in de modder.

Internationale ModderDag wordt dit jaar voor de derde keer in Nederland georganiseerd. Honderden kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, basisscholen en natuur- en milieucentra uit het hele land doen hieraan mee. De gedachte achter ModderDag is de kinderen weer in contact te brengen met de natuur. “Wij doen graag mee met ModderDag. Het is duidelijk zichtbaar dat veel kinderen ervan genieten lekker vies te worden. Er zijn ook kinderen die het wel een beetje gek of zelfs eng vinden. Maar zien modderen verandert meestal al snel in doen modderen!“, aldus Nancy van Iersel, pedagogisch medewerkster bij De Drie Ballonnen. Heel de maand juni stond bij De Drie Ballonnen al in het teken van kliederen.

SAM 0051 SAM 0107

Tijdens Kliedermaand en ModderDag ontdekken kinderen o.a. wat modder is, hoe je er mee kunt spelen en wat de aarde betekent voor ons dagelijkse leven. Onderzoeken hoe de hoogste moddertoren kan worden gemaakt, bouwen en graven met kranen of je blote handen; modderbaden; alles komt aan bod! De kinderen bij De Drie Ballonnen speelden op een modderglijbaan en in de modderkeuken. Daarnaast genoten zij van diverse modderbaden en konden ze het ‘blote voetenpad’ bewandelen.

De medewerkers hielpen de natuur een handje door modder te maken met aarde en water, door het droge weer van de afgelopen weken was er geen modder te bekennen!

-advertenties-

-goede doel-