Afbeelding bij verkeersexamens fotograaf Jan van Es

Groep 7b van De Oostwijzer, foto: Jan van Es

De leerlingen uit groep 7b van De Oostwijzer (locatie: Orion) hebben van alle basisscholen die hebben meegedaan aan het praktische verkeersexamen in Zoetermeer het beste gepresteerd. Zij maakten de minste fouten. Er deden dit jaar 45 basisscholen mee.

Voor wethouder Marc Rosier (verkeer en vervoer) reden om de winnende groep afgelopen vrijdag 26 juni in het zonnetje te zetten. Hij overhandigde de leerlingen van groep 7b van De Oostwijzer een wisselbeker en een beker die ze mogen houden.

Het is de tweede keer dat er een wisselbeker is uitgereikt na het afleggen van het praktisch verkeersexamen. ”Tijdens het verkeersexamen kunnen de kinderen laten zien dat ze de verkeersregels kennen en kunnen toepassen als ze door de stad fietsen. Ontzettend veel Zoetermeerse leerlingen hebben laten zien dat ze dat kunnen. Dat is goed want veilig aan het verkeer deelnemen is ontzettend belangrijk. Ik ben daarom trots op alle geslaagden en feliciteer ze van harte. Extra felicitaties gaan naar De Oostwijzer omdat die met twee groepen in de top 3 eindigde.” aldus wethouder Rosier.

De praktische verkeersexamens in Zoetermeer begonnen op maandag 18 mei. Van de ruim 1.300 leerlingen slaagde 96 procent met vlag en wimpel. De leerlingen van groep 7b van De Oostwijzer (locatie: Orion) eindigden dus als nummer 1.

Groep 7 van de Koningin Wilhelminaschool heeft de tweede plaats behaald. De verkeersleerkrachten hadden ook op deze school veel tijd en aandacht besteed aan de verkeers- en fietslessen. Zo oefenden de leerlingen de te fietsen route nog een keer samen met de leerkracht.

P6300002

-advertenties-

-goede doel-