Het Nicolaasproject Oosterheem bestaat ruim twee jaar en biedt verschillende activiteiten in de wijk. Zij verzorgt met en voor Oosterhemers o.a. de maandelijkse Zuid Amerikaanse Ontmoetingsmaaltijd, Maatje voor een Praatje (tegen eenzaamheid), het wijkkoor Voices of Oosterheem, Christelijke Meditatie en de Koffietent.

0725 foto schlderworkshopSchilderworkshop bij Nicolaasproject Oosterheem

Vrijdag 1 augustus om 10.00 uur kan er in de Koffietent van het Nicolaasproject Oosterheem weer een mooi schilderij, tekening of glas in lood-tekening worden gemaakt. Lidy van den Bos biedt vanaf 10 uur een gratis workshop aan voor al degenen die dit een keer willen proberen. Schilderervaring is niet noodzakelijk. Materiaal en een enthousiaste begeleider zijn aanwezig. Sommige mensen zijn vorige week al begonnen met het opzetten van een schets, een aquarel of een schilderij met acryl. Aansluiten is makkelijk en gezellig. Kom eens langs om te kijken of het wat voor je is. Dan kun je meteen de ‘Natuurproducten’ bekijken die voor het laatst, als tentoonstelling van de vorige groep, te bezichtigen zijn in het WZH-Oosterheem.

Toegang, koffie en thee zijn gratis.

 

Vernieuwde christelijke meditatie: Als je stil wordt, kun je luisteren…

Woensdagavond 6 augustus start een nieuwe serie samen mediteren. Meditatie kan helpen bij het ont-stressen, maar kan ook bijdragen om tot diepere inzichten te komen over jezelf en je levensopgave. De aanpak van de Christelijke Meditatie bij het Nicolaasproject Oosterheem is totaal vernieuwd. Nadruk ligt op het samen mediteren, en mystici als Meister Eckhart en Johannes van het Kruis zullen helpen om verder tot verdieping te komen. Ze nemen de deelnemers mee onder het motto ‘als je stil wordt, kun je luisteren’. Door het zitten en het stil worden kunnen zij toegroeien naar een vorm van zijn, die overgave inluidt.

Onder leiding van Wim Hutten kun je twee keer op proef meedraaien in de Ontmoetingsruimte van het WZH-Oosterheem, Florence Nightingalelaan 92 (1e etage). Op de derde avond is het mogelijk om een maandcursuskaart aan te schaffen, die € 11,00 (Zoetermeerpas € 7,00) kost. Weet je al direct dat je de hele maand augustus wilt mediteren op de woensdagavond bij het Nicolaasproject Oosterheem, dan betaal je eenmalig slechts € 5,00 (Zoetermeerpas € 3,50) voor de hele maand.

Christelijke Meditatie, iedere woensdagavond van 19.30 – 21.00 uur. Graag op tijd aanwezig zijn. De meditatie start met een (gratis) kopje koffie of thee.

Iedereen, jong of oud, is van harte welkom bij het Nicolaasproject in het WZH-Oosterheem aan de Florence Nightingalelaan 92, 1e etage (lift aanwezig). Meer informatie is te vinden op www.nicolaasproject.nl of te vragen aan pastor en projectleider Walther Burgering via 0629.562.865.

-advertenties-

-goede doel-