De meeste bewoners rond het Hardsteen in Rokkeveen willen geen extra parkeerplaatsen aan die straat. Dat is gebleken uit een enquête en tijdens een bijeenkomst op een voorstel van de gemeente. Een meerderheid van de bewoners wil liever het groen behouden. Daar komt bij dat ze nauwelijks problemen ervaren met parkeren. De gemeente heeft daarom besloten geen extra parkeerplaatsen aan het Hardsteen te maken.

bord-parkeerplaatsSinds vorig jaar zijn er drie bewonersbijeenkomsten geweest over de parkeersituatie aan het Hardsteen. Aanleiding hiervoor waren meldingen van bewoners over een mogelijk tekort aan parkeerplaatsen. Na tellingen heeft de gemeente gekeken naar mogelijkheden om het aantal plaatsen uit te breiden. Op een bewonersavond in juni heeft de gemeente een ontwerp voor de aanleg van twaalf extra parkeerlocaties aan de bewoners gepresenteerd. Hiervoor blijkt nu te weinig draagvlak.

De afgelopen week hebben bewoners aan het Hardsteen een brief gekregen over het besluit van de gemeente. Na de vakantieperiode komt er nog een gelegenheid om tijdens een inloopbijeenkomst vragen te stellen over het besluit en met de gemeente hierover in gesprek te gaan. Hiervoor ontvangen de bewoners in de loop van september een uitnodiging.

Vragen kunnen ook nu al worden gemaild naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

-advertenties-

-goede doel-