001Groepsfoto Indianenkamp Welpen in Alkmaar

Ook deze zomer genieten weer tienduizenden scouts van hun jaarlijkse zomerkamp. Door heel Nederland zijn scouts te vinden die met elkaar in de buitenlucht spannende en uitdagende activiteiten ondernemen. Natuurlijk onder begeleiding van ervaren en gedreven leiding.

Samen met vrienden en vriendinnen beleven ze de tijd van hun leven tijdens een week kamperen, bivakkeren in een gebouw van een collega Scoutinggroep of op het water. Het kamp is het hoogtepunt van het Scoutingjaar. Alles wat de scouts het afgelopen jaar geleerd hebben, brengen zij in de praktijk. Een weekje zonder ouders samen uitdagende en grensverleggende activiteiten ondernemen in de vrijheid van de natuur. Niet alleen in Nederland maar ook over de grens.

De jeugdleden van de Zoetermeerse Scoutinggroep John McCormick (JMC) zijn van 19 t/m 26 juli op zomerkamp en sluiten daarmee scoutingseizoen 2013-2014 af.

002 004
Welpen schrijven het logboek op kamp in Alkmaar De welpen bij het kampvuur
005 006
Gidsen op kamp in Overasselt Een groepje gidsen bij de start van de hike

De welpen van de Dewanihorde (jongens van 7 tot 11 jaar) en van de Sioniehorde (meisjes van 7 tot 11 jaar) verblijven deze week gezamenlijk in een clubgebouw van een andere scoutinggroep in Alkmaar. Zij hebben een ‘Indianenkamp’ waarbij ze Grote Bizon, opperhoofd van de Tawakoni stam, helpen met het uitvoeren van allemaal opdrachten. Met de opdrachten vinden ze stukken van de totempaal terug uit handen van de Shakori stam.

De scouts (gidsen, verkenners en vrijbuiters) kamperen gezamenlijk op het Dinnissenveld op Scoutingkampeerterrein St. Walrick in Overasselt. De gidsen (meisjes van 11 tot 15 jaar) hebben een Expeditie Robinsonkamp waarbij ze allerlei soorten activiteiten uit het Tv-programma gaan doen. Zo moeten ze natuurlijk hun eigen kamp opbouwen en gaan de meiden een 2daagse hike lopen, lekker zwemmen en een dagje winkelen in Nijmegen.

Het kampthema van de verkenners (jongens van 11 tot 15 jaar) gaat over rovers in de grensstreken. Bijzondere activiteiten zijn natuurlijk de hike en de dropping, maar ook hebben ze een groots activiteitenspel waarbij teambuilding en logisch nadenken centraal staan zodat de verkenners met punten hun ontbijt, lunch en avondeten bij elkaar kunnen verdienen.

De vrijbuiters (jongens en meisjes van 12 t/m 21 jaar met leer-, aandachts- en contactproblemen) maken een soort tijdreis. Voor het eerst gaan de vrijbuiters een 2daagse hike lopen, dus dat wordt spannend of ze de overnachtingsplek vinden. Tijdens de tocht moeten ze opdrachten maken om er achter te komen hoe ze verder moeten lopen. Verder gaan ze vlotvaren met behulp van vuilniszakken en gaan ze koken op vuur.

De bevers (jongens en meisjes van 5 tot 7 jaar) gingen al eerder deze maand een nachtje logeren in een blokhut op Scoutcentrum Rotterdam te Capelle aan de IJssel. Daar vierde Rebbel haar verjaardag samen met de bevers. Ook hielpen de bevers haar bij de installatie tot leidster.

De roverscouts (jongeren van 18 tot 21 jaar) gaan van 9 t/m 16 augustus op kamp naar Dudelange in Luxemburg. Op het programma staat onder andere een hike langs verlaten treinrails op zoek naar zo’n 70 geocache punten, abseilen in een grot, een hoogte parcours en kanoën. Ook bezoeken ze verlaten bunkers en gebouwen, een abdij, een stuwmeer en natuurlijk de stad Luxemburg.

009 010
Een groepje verkenners bij de start van de 2daagse hike Groepsfoto Vrijbuiters op kamp in Overasselt

De explorers (jongens en meisjes van 15 tot 18 jaar) gaan van 23 t/m 30 augustus op kamp. Ook zij zoeken het verderop en gaan met het openbaar vervoer naar de Belgische Ardennen en naar Luxemburg. Daar ondernemen ze diverse outdoor activiteiten in verschillende thema’s.

Na de zomerkampen hebben de jeugdleden een aantal weken vakantie. Op 27 september 2014 vindt vervolgens het jaarlijkse overvliegfeest plaats waarbij de oudste leden van elke speltak (leeftijdsgroep) over gaan naar de volgende. Door het overvliegen komen er bij een aantal speltakken weer plekken vrij voor nieuwe leden en leiding.

Ga voor informatie over Scouting JMC naar de website: www.johnmccormick.nl . Ook zijn twitter en facebook te volgen met de nodige belevenissen tijdens de verschillende zomerkampen.

 

-advertenties-

-goede doel-