Jong en oud zingen samen foto door Rita Slootweg

Op woensdag 16 juli hebben de kinderen van BSO het Zwanennest, de ouderen van het woningencomplex aan de Petuniatuin en bewoners van de Herbergier, met elkaar muzikaal het schooljaar afgesloten. Allerlei liedjes werden uit volle borst meegezongen onder leiding van een student van het conservatorium en onder pianobegeleiding van meneer Arie, een bewoner van de Herbergier. In de pauze was er voor iedereen iets te drinken en te eten. En na afloop trakteerde Kern kinderopvang iedereen op een ijsje.

                                                                        

Succes

Vanaf oktober 2013 zingen kinderen en ouderen één keer per maand met elkaar. Deze activiteit is begonnen naar aanleiding van een vraag van BSO het Zwanennest van Kern Kinderopvang richting de Brede School Coördinator van MOOI, om kinderen meer in contact te brengen met ouderen. Na een overleg tussen Kern kinderopvang het Zwanennest, Palet Welzijn aan de Petuniatuin en de Brede School coördinator werd besloten om te proberen contact tussen jong en oud tot stand te brengen door één keer per maand met elkaar te zingen. Dat bleek een groot succes.

Loomen en haken

In de zomervakantie ligt het zingen even stil. Maar het contact tussen oud en jong wordt zeker niet verbroken. In de laatste twee weken van de zomervakantie sluiten de kinderen van het Zwanennest aan bij het handwerkclubje aan de Petuniatuin. De kinderen gaan de ouderen leren loomen en op hun beurt leren de ouderen aan de kinderen hoe zij stokjes moeten haken.

Na de vakantie, op 10 september gaat oud en jong weer met elkaar zingen in de recreatiezaal aan de Petuniatuin. Het zingen start om 14.00 uur en is om 15.00 uur weer afgelopen.

-advertenties-

-goede doel-