Het college van burgemeester en wethouders wil de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) aanpassen aan wensen van inwoners, politie en handhavers.

Aptroot4Bedrijven die tweedehands spullen verkopen worden in principe verplicht bij te houden wat zij verhandelen. Burgemeester Aptroot: “We leggen de ondernemers niet graag nog meer regels op, maar in dit geval kan het niet anders. Heling en het snel doorverkopen van gestolen spullen wordt zo een stuk lastiger.”

De kans dat tweedehands spullen gestolen zijn is groter dan bij nieuw. Er zijn ook plannen voor een regionaal verkoopregister via internet. De regel geldt niet voor bijvoorbeeld de Pelgrimshoeve, omdat zij niet betalen voor de spullen die zij krijgen.

Een andere wijziging in de APV is het verbod op rooftassen. Het gebruik van geprepareerde tassen die winkelalarmen proberen te misleiden, wordt in Zoetermeer verboden.

Ook wil het college de APV zo veranderen dat onder meer het verhandelen van drugs op straat verboden wordt en het bespieden van mensen niet meer mag. Daarnaast wordt rijden op een fiets en een scooter in plantsoenen en parken verboden. Het college wil het eenvoudiger maken om cameratoezicht toe te staan.

Voordat de wijzigingen worden verwerkt in de APV, vindt er eerst inspraak en samenspraak plaats. Iedereen kan zes weken reageren op de voorstellen van het college. Voor het opkopersregister van tweedehands spullen wordt een bijeenkomst georganiseerd voor handelaren.

-advertenties-

-goede doel-