mz buitenbeest 6-14Speelboerderij Het Buitenbeest staat zes weken lang in het teken van ’Doe lekker mee.’ Op het buitenterrein kunnen kinderen spelen met water en zand, schommelen, voetballen, springen op het luchtkussen of in en om de stallen van de boerderij alle dieren een bezoekje brengen. Binnen in het activiteitencentrum is er voor knutselliefhebbers het groot ‘Doe lekker mee’ knutselprogramma. In de eerste week van de vakantie staat er van zonnebril tot palmboom knutselen op het programma. Voor sportliefhebbers is er elke dag een sport van de dag en wie van film kijken houdt er is een film van de dag. Ook kunnen ze kunnen zich opgeven voor een ‘dagje boerderij en voor de speciale zomeravonden.

Omdat kijken leuk is maar meedoen leuker, organiseert speelboerderij Het Buitenbeest iedere dinsdag, woensdag en vrijdag, van 10.30 tot 16.00 uur, een ‘dagje boerderij.’ Kinderen krijgen echte boerenoverall aan en steken de voeten in de klompen, om samen met de boer de stallen uit te mesten, koeien en geiten hooi te brengen, konijnen te verzorgen, de kippen graan te geven en eieren rapen. Tussen de middag krijgen ze een biologische lunch en gaan ze ook knutselen en spelen in het activiteitencentrum. Kinderen vanaf zes jaar kunnen een ‘dagjeboerderij‘ boeken. De kosten zijn per kind € 12,50 en € 10,00 met de bon uit het SpeelmeerPaspoort. Het geldbedrag nemen ze mee als ze komen. Inschrijven kan telefonisch via telefoonnummer 079 352 0624.

Special zomeravonden

Deze zomervakantie organiseert speelboerderij Het Buitenbeest drie speciale zomeravonden. Vrijdag 25 juli is er een Mysterieuze speurtocht. Het begint met een brief van de Barones om het mysterie rond de diefstal van haar juwelenkist op te lossen. Vrijdagavond 8 augustus is er een barbecue en daarna gaan de voetjes de lucht in tijdens de BBQ en Disco zomeravond. De laatste zomeravond is een spelletjesavond op, vrijdag 22 augustus, die in het teken staat van ‘piraten op zee.’ Van tevoren inschrijven is verplicht.

De twee zomeravonden ‘mysterieuze speurtocht en de piraten spelletjesavond’ zijn van 19.00 tot 21.30 uur. De zomeravond ‘BBQ en disco’ is van 18.00 tot 21.00 uur. Iedereen tussen de zes en twaalf jaar is van harte welkom! De entree bedraagt € 2,50 per kind en houders van een ZoetermeerPas hebben gratis toegang. Inschrijven voor de drie zomeravonden kan bij speelboerderij Het Buitenbeest. Meer informatie, het inschrijfformulier en het zomerprogramma zijn te downloaden via www.zoetermeer.nl/speelboerderij of op te halen bij speelboerderij Het Buitenbeest.

Speelboerderij Het Buitenbeest, Belvédèrebos 270, is in de zomervakantie iedere dag open van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Kijk ook op: www.zoetermeer.nl/speelboerderij.

-advertenties-

-goede doel-