140621 - Dag van de Architectuur - Kentalis Zoetermeer - 1De Voorde, school van SCOH, wordt met ingang van 1 januari 2015 overgedragen aan Kentalis. De komende tijd wordt gewerkt aan een verdere voorbereiding van de overdracht. Onlangs is daartoe de overdrachtsovereenkomst namens Stichting Kentalis Onderwijs en Stichting Christelijk Onderwijs Haaglanden (SCOH), de moederorganisatie van De Voorde, getekend.

De Voorde heeft twee locaties: in Rijswijk en in Zoetermeer. De locatie aan de Bazuinlaan in Rijswijk blijft bestaan onder de naam van Kentalis De Voorde.

De locatie in Zoetermeer verhuist deze zomervakantie naar het nieuwe Zorg Onderwijs Centrum van Kentalis aan de Meerzichtlaan (hoek Voorweg). Vanaf 1 januari 2015 is De Voorde daar onderdeel van Kentalis Onderwijs Zoetermeer.

De fusie heeft te maken met de Wet Passend Onderwijs, die 1 augustus 2014 ingaat. Volgens deze wet moeten cluster 2 scholen onderwijs geven vanuit zogenoemde ‘instellingen’. De cluster 2 scholen in Nederland verenigen zich in een klein aantal instellingen.

Het samengaan levert in de eerste plaats expertise en meer mogelijkheden op voor leerlingen. De ervaring en expertise die Kentalis in de loop der jaren heeft opgebouwd zijn een mooie aanvulling op de kennis en kunde die op de cluster 2 scholen van De Voorde aanwezig is. De Voorde is een protestant-christelijke school voor kinderen met een auditieve (slechthorend) en / of communicatieve stoornis(taalontwikkelingsstoornis, TOS).

Kentalis biedt in Zoetermeer ook Onderwijs aan leerlingen met een auditieve en / of communicatieve beperking. Daarnaast kan er vanuit de zorgtak waar nodig ook zorg worden geleverd voor kinderen die hiervoor zijn geïndiceerd.

-advertenties-

-goede doel-