Meer dan 150 taalcursisten uit de regio Haaglanden ontvingen dinsdag 15 juli het ‘Doe Weer Mee!-certificaat. De certificaten voor de taalcursisten werden uitgereikt door de wethouders Isabelle Vugs (gemeente Zoetermeer), Nicole Dierdorp (gemeente Rijswijk) en Stephan Brandligt (gemeente Delft).

Volop meedoen

P1010083De cursisten van ROC ID College en ROC Mondriaan kregen het certificaat omdat zij besloten om terug naar school te gaan om beter te leren lezen, schrijven en rekenen. Daardoor kunnen zij nu volop meedoen in de samenleving. Een prestatie om trots op te zijn. Wethouder Isabelle Vugs verwoordt haar trots op de Zoetermeerse cursisten: “Door dat ze hun tijd en energie hebben ingezet en niet hebben opgegeven, hebben ze nu zo’n mooi resultaat behaald. Dit is niet alleen goed voor henzelf maar ook voor Zoetermeer.” De uitreiking vond dit jaar plaats in het gebouw van ROC Mondriaan aan de Brasserskade in Delft.

Wat is ‘Doe weer mee!’?

Ongeveer 1 op de 9 inwoners van regio Haaglanden heeft moeite met het lezen van post of het schrijven van een eenvoudige brief. Om dat probleem aan te pakken werken de gemeenten uit de regio Haaglanden, ROC ID College Zoetermeer en ROC Mondriaan, samen aan de campagne ‘Doe weer mee!’. Deze campagne motiveert volwassenen met lees- en schrijfproblemen om een cursus bij het ROC te volgen. Meer informatie hierover staat op www.doeweermee.nl .

-advertenties-

-goede doel-