20140710-21112

Zoetermeer heeft een nationale primeur: op drie locaties in de stad zijn unieke Click&Play speeltoestellen geplaatst, die met de leeftijd van kinderen kunnen ‘meegroeien’. Click&Play is een innovatief kliksysteem, waardoor speeltoestellen eenvoudig te verwisselen zijn. Het systeem is ook toepasbaar op straatmeubilair, waardoor de openbare ruimte op verschillende manieren is te gebruiken. Click&Play is een gezamenlijk project van Antea Group en IJslander.

20140710-21118“We horen steeds vaker van Zoetermeerders dat speeltoestellen lang op dezelfde plek staan en niet meegroeien met de leeftijd van kinderen in de omgeving. Als kinderen in de wijk ouder worden, kunnen bijvoorbeeld een klimrek en glijbaan plaatsmaken voor een voetbalkooi. De Click&Play speeltoestellen zijn dan een geweldige uitkomst”, aldus wethouder Marc Rosier (Wonen).

De toestellen zijn deze week geplaatst in de wijken Stadscentrum (Bordeauxstraat), Rokkeveen (Barietgeel) en Segwaert (Zeeltsloot) en meteen in gebruik genomen door de kinderen van de Jacobsvlinder.

Click&Play bestaat uit een stalen grondpot en een adapter. Klimtoestellen, schommels en wipkippen maar ook bankjes of kraampjes voorzien van deze adapter, worden met een sleutel eenvoudig op de (afsluitbare) grondpot geklikt of verwijderd. Daardoor kan de ruimte bijvoorbeeld ook worden gebruikt voor een braderie of straatfeest. Dankzij Click&Play blijft een speelplek uitdagend voor kinderen van verschillende leeftijden én flexibel inzetbaar.

20140710-21105 20140710-21108

De uitvinders Antea Group en IJslander hebben jarenlange ervaring met de inrichting en het beheer van de openbare ruimte en het ontwikkelen van speeltoestellen. Het kliksysteem werkt zo eenvoudig dat grondwerk en het verzwaren van straatmeubilair met poeren niet meer nodig is. Inmiddels heeft IJslander veertien Click&Play speeltoestellen in haar assortiment, nu nog vooral voor de jongste kinderen, maar er wordt snel uitgebreid naar andere leeftijden.

-advertenties-

-goede doel-