3-5-IMG 6524

In deze fantastische voorstelling waan je je in de 18e eeuw. Met muziek, zang, dans en spel, bijna 100 medewerkers, paarden, schapen en vogels en met vuur-, water- en lichteffecten wordt het griezelverhaal van de Wylerheks tot leven gewekt. Laat je meevoeren door de elementen in het speciaal gebouwde openluchttheater!

1-4-IMG 6519In het Buytenparktheater wordt deze zomer de voorstelling HEX: Het Verdwenen Dorp opgevoerd. Sebastiaan Smits en Sven Ruggenberg van Storytellers tekenen voor de grootse productie. Sebastiaan: “Het openluchttheater is geweldig! Waar anders kan je zo groots werken en echte dieren zoals paarden en schapen gebruiken in je voorstelling? Ook het buiten spelen geeft extra sfeer aan de voorstelling.”

Schrijver Thomas Olde Heuvelt schreef het verhaal van deze muzikale theaterproductie, gebaseerd op zijn alom geprezen boek 'HEX'. Speciaal voor het Buytenpark Theater werkte hij de voorgeschiedenis van dit boek uit tot een op zichzelf staande voorstelling.

'HEX' was het bestverkochte horror/fantasyboek van 2013 , filmproducent Warner Bros kocht onlangs de filmrechten van het boek.

Regisseur Sebastiaan Smits ontwikkelde het script en de liedteksten, de muziek is geschreven door componist Tjeerd de Haas.

 

2-6-IMG 6551 4-2-IMG 6511

Het verhaal van de Wylerheks

HEX: Het Verdwenen Dorp neemt je mee naar het duistere dorpje Beek in de 18e eeuw. In 1666 zijn alle inwoners na een pestplaag op mysterieuze wijze verdwenen. In 1713 besluit de jonge Amsterdamse Jacob van Randwijck het dorp weer tot leven te brengen wanneer hij er een landhuis erft. Maar de bevolking van het nabijgelegen Ubberghen vertelt over de vloek, uitgesproken door Katharina van Wyler. Deze geheimzinnige vrouw werd ooit ten onrechte als heks veroordeeld en spookt sindsdien rond in het verlaten Beek. Jacob is niet onder de indruk van het bijgeloof en brengt Amsterdamse arbeiders naar Beek en gaat aan de slag. Maar al snel verandert de stemming. De arbeiders horen gefluister uit de muren van de kerk komen. En er worden schimmige gedaanten waargenomen. En Katharina verschijnt op de trappen van de kerk. Jacob moet de confrontatie met de heks van Beek aangaan. Breekt hij de vloek of verdwijnt het dorp voor de tweede keer?

Speel Data

Donderdag 10 juli t/m zondag 13 juli en donderdag 17 juli t/m zondag 20 juli.

Kaarten voor de voorstelling kosten €12,50 in de voorverkoop en €15 aan de kassa. Kaarten zijn te bestellen via: See Tickets

 

Foto's: Fred Roland, Redline fotografie

-advertenties-

-goede doel-