20140707-IMG 1531

Don Braad de oprichter en trainer van de Sportief Wandelgroep Zoetermeer heeft het weer voor elkaar gekregen. Voor het twaalfde jaar heeft hij de Zoetermeerse wandelaars getraind, samen met zijn trainers, voor de Nijmeegse Vierdaagse. Vanaf 1 april zijn ze begonnen met doordeweekse intervaltrainingen in het Westerpark en het Buytenpark en zaterdags de lange tochten variërend van 25 tot 42 kilometer en sommige zelfs 50 km in de omgeving van Zoetermeer. Alle wandelaars die hebben deelgenomen aan de opstapcursus hebben ongeveer 500 kilometer getraind.

20140707-IMG 1534 20140707-IMG 1536

De groep heeft in de afgelopen maanden in Nederland en het buitenland zeer veel reclame gemaakt voor Zoetermeer, aangezien zij overal herkenbaar waren aan de groene kleding gesponsord door Ambiance Zonwering Tetteroo, Herwijnen Walking en Outdoor, Ultimate, ResKin XL, Starshoe, Bazaar Beverwijk, en Floravontuur Promotie Zoetermeer. De groene polo’s vallen overal goed op! Voor de inwendige mens wordt ook goed gezorgd, de sponsortassen van Floravontuur Promotie Zoetermeer zijn ruimschoots gevuld met allerlei food en non-food artikelen voor tijdens de wandeltocht.

Maandag 7 juli was de laatste bijeenkomst voor het vertrek naar Nijmegen waar de Vierdaagse dinsdag 15 juli zal beginnen. Een mooi moment om alle sponsors te bedanken voor hun ondersteuning aan de groep. De hele groep was aanwezig voor de al traditionele groepsfoto, natuurlijk in wandelkleding!

Namens de Gemeente Zoetermeer heeft Michael Leckie, Sportcoördinator van de Gemeente Zoetermeer de groep toegesproken en veel succes gewenst, Don kreeg namens de Gemeente nog het Hart van Zoetermeer uitgereikt.

 

Foto's: André Bijkerk

-advertenties-

-goede doel-