20140704-20988

Mariëtte van Leeuwen, hier proostend met de burgemeester op de nieuwe Speelboerderij Buitenbeest, gaat nu ook landelijk aan de slag

De Zoetermeerse wethouder Mariëtte van Leeuwen is op 3 juli benoemd tot waarnemend lid van het bestuur van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Ook wordt zij voorzitter van de commissie Gezondheid en Welzijn. Dit is voor de eerste maal in de geschiedenis van de VNG dat een wethouder van een lokale partij voorzitter wordt van een commissie.

Dit waarnemende lidmaatschap geldt tot de Algemene Leden Vergadering van de Vereniging op 17 november dit jaar. Tijdens deze vergadering worden alle kandidaturen aan de leden voorgelegd en worden er definitieve beslissingen genomen over de aanstellingen.

In haar vorige periode als wethouder was Mariëtte van Leeuwen ook al actief voor de VNG. Zij heeft zich toen hard gemaakt voor bijvoorbeeld een stabiele wetgeving zonder bureaucratie voor de nieuwe jeugdwet, omdat dat van belang is voor de overname van de jeugdzorg door gemeenten per januari 2015.

In haar nieuwe rol als commissievoorzitter Gezondheid en Welzijn gaat dit onderwerp ook weer aan de orde komen. De verandering in de AWBZ, jeugdzorg en WMO zullen het komende half jaar belangrijke thema’s op de agenda zijn. Mariëtte van Leeuwen: “Komende dinsdag wordt in de kamer gesproken over de veranderingen in de WMO, een belangrijke dag. In Zoetermeer zijn wij al goed op weg en wordt er breed samengewerkt. Nu kan ik me ook landelijk inzetten om tot een betere zorgverlening te komen voor kwetsbare inwoners met minder regels, betere samenwerking en de inzet van eigen kracht.”

-advertenties-

-goede doel-