20140705-21045

Zoetermeer is binnenkort te koop in duizend puzzelstukjes! John Erkelens van Studio Zoetermeer tekende voor het ontwerp van de puzzel, die alle leisure in Zoetermeer in beeld brengt.

Een exemplaar van de puzzel werd zaterdag bij de opening van de tweede dag van het Culinair Festival Zoetermeer uitgereikt door wethouder Robin Paalvast (Citymarketing) aan directeur Margreet van Driel van Floravontuur.

Origineel idee

20140705-21025Het idee van de puzzel ontstond vanuit een gesprek van Jan Kragt, werkzaam bij de gemeente, met John Erkelens. Zij zochten naar een manier om alle activiteiten in Zoetermeer onder de aandacht te brengen en kwamen via eerdere tekeningen van John uit op een puzzel. In een populaire cartoonachtige tekenstijl bracht John alle leisure activiteiten in beeld. Tot zover een gewone klus voor de Zoetermeerse tekenaar en ontwerper, die al eerder posters en andere ontwerpen in dezelfde stijl maakte. Het uitgeven van de puzzel bleek echter nog een hele uitdaging! In drie maanden tijd werden eerst de bestaande mogelijkheden verkend, om uiteindelijk zelf een nieuw bedrijf op te starten en de puzzel zelf uit te geven. Het nieuwe initiatief ‘Toys From Giraffe’ heeft nu al drie puzzels in het assortiment en verwacht veel interesse van andere gemeentes voor een gemeentepuzzel.

Jan Kragt: “Het is mooi om te zien hoe een actie van de gemeente om een relatiegeschenk te laten maken nu de aanzet is tot een nieuw bedrijf! Ikben er zeker van dat Toys from Giraffe dit jaar de markt veroverd!”

De Zoetermeerse puzzel is te krijgen in alle boekhandels in Zoetermeer of te bestellen via de site van Toys from Giraffe voor €16,95. In Zoetermeer wordt de puzzel gratis bij u thuis bezorgd!

-advertenties-

-goede doel-