20140704-20966

Elfje Caitlin mocht samen met wethouder van Leeuwen het openingslint doorknippen

Maandenlang is er hard gewerkt aan de nieuwe locatie van Vrijjetijdscentrum, kinderboerderij, wijktuin en kinderopvang: Speelboerderij het Buitenbeest! Vrijdagmiddag werd de speelboerderij officieel geopend door burgemeester Aptroot, wethouder van Leeuwen, directeur de Drie Ballonnen Silvia Romijn en natuurlijk heel veel kinderen!

Burgemeester Aptroot bedankte alle mensen die hard hebben gewerkt om de Speelboerderij te realiseren. Een nieuwe speelboerderij voor alle kinderen van Zoetermeer: om te ontdekken, te leren en te spelen. De burgemeester kon niet iedereen persoonlijk bedanken, maar wilde wel wethouder Mariëtte van Leeuwen in het bijzonder in het zonnetje zetten. Aptroot: “Mariëtte stond aan de wieg van dit plan om van drie voorzieningen één groot centrum te maken. Het heeft heel veel werk gekost, maar kijkend naar dit prachtige gebouw wil ik zeggen: ‘Wat heb je dát goed gedaan!’”

20140704-20938 20140704-20952
Directeur De Drie Ballonnen Silvia Romijn en algemeen directeur Angelique Marres: "De Drie Ballonnen staat voor groei en zaaigoed, wat is mooier dan hier op de boerderij daadwerkelijk te kunnen zaaien en oogsten!

Mariëtte van Leeuwen bedankte op haar beurt weer de medewerkers van de drie centra, die zich volledig hebben ingezet om de Speelboerderij tot een succes te maken. Het viel voor hen niet mee om vertrouwen te hebben in alweer een nieuw project, na alle veranderingen en vaak bezuinigingen die hieraan vooraf gingen. Maar gaandeweg werden de medewerkers steeds enthousiaster en werd een prachtige voorziening voor de kinderen van Zoetermeer gerealiseerd.

20140704-20969 20140704-20971

Zaterdagochtend zal het kunstwerk ‘Aan Mondriaans Tiende’ nog onthuld worden door Robin Paalvast, wethouder kunst en cultuur. Daarna is de Speelboerderij het hele weekend open voor de kinderen om te ontdekken en te spelen!

Zaterdag 5 en zondag 6 juli is op speelboerderij Het Buitenbeest tussen 11.00 en 16.00 uur van alles beleven. Er is een zeepbelgoochelaar en een act met tamme ganzen. Er zijn diverse knutselactiviteiten, een stormbaan en een waterplonsbak. Jeugdorkest Harpe Davids zorgt voor een vrolijke noot. Alle activiteiten zijn dit weekend gratis. Meer informatie vindt u op www.zoetermeer.nl/speelboerderij .

20140704-20979 20140704-20988 20140704-20980

Over het kunstwerk

Het kunstwerk is een 23 meter lang hek met toegangspoort en ontworpen door kunstenaar André Pielage. Het kunstwerk heeft een speciale betekenis. Het kunstwerk markeert de overgang van de stedelijke naar de natuurlijke omgeving. Uit het raster van het hek is een silhouetvorm van bosschages geknipt. De uitgesneden vorm verwijst naar de groene sfeer van de stadsboerderij en haar omgeving.

Het werk herinnert aan de vroege schilderijen van Piet Mondriaan. De titel refereert aan zijn Compositie 10, waarin Mondriaan een eerdere tekening van een boom reduceerde tot een compositie van horizontale en verticale lijnen.

-advertenties-

-goede doel-